Barça

Bronze diu adeu

La lateral anglesa decideix marxar i tancar una etapa de dues temporades intensa com a blaugrana, amb dues Champions i cinc títols més

Pren el mateix camí que Mariona i Paños d’entre les que acabaven contracte

No ha deixat l’empremta de futbolistes com ara Mariona Caldentey i Sandra Paños, que han estat protagonistes principals del creixement exponencial del Barça en l’última dècada, però Lucy Bronze també ha reivindicat el seu pes. En una etapa molt més breu, de dues temporades, la futbolista anglesa ha aportat caràcter, ofici i competitivitat, però ara ha decidit canviar d’aires i afegir-se a Paños i Mariona. Després de 70 partits i set títols com a blaugrana, Lucy Bronze diu adeu i buscarà nous reptes, amb 32 anys i un currículum brillant, reforçat amb les dues Champions que ha alçat amb el Barça.

Protagonisme

Lucy Bronze tenia una oferta de renovació pel Barça, però l’ha declinat. La futbolista volia un protagonisme al lateral dret que l’arribada l’estiu passat d’Ona Batlle li discutia. La maresmenca va ocupar sovint l’altre costat de la defensa per l’absència de Rolfö, però amb la recuperació de la sueca Bronze no tenia el lloc assegurat al costat dret. Aquesta última temporada, l’exjugadora de l’Olympique de Lió va jugar 21 partits de lliga (1.399 minuts) i 10 de la Champions (757), amb un rendiment òptim en la recta final. No va ser titular en l’anada de les semifinals contra el Chelsea a Montjuïc –va jugar l’última mitja hora–, però sí que ho va ser en la tornada a Stamford Bridge, amb un molt bon paper, i en la final de Bilbao contra el seu exequip.

Carpetes tancades

El Barça va començar la temporada 2023/24 amb la incògnita de diverses jugadores que acabaven contracte diumenge. Els interrogants s’han anat aclarint. Un dels que més ressò i incertesa va generar és el de la capitana, Alèxia Putellas, que continuarà fins al juny del 2026. La primera d’entendre’s per allargar el contracte va ser Patri Guijarro, a qui van seguir Mapi León, Marta Torrejón i Gemma Font, abans d’Alèxia. Les altres tres jugadores que acabaven contracte ja s’han acomiadat. Mariona Caldentey i Sandra Paños ho van fer amb actes molt emotius, i l’última d’afegir-s’hi ha estat Lucy Bronze.

EN XIFRES

7
títols
amb el Barça: dues Champions, dues lligues, una copa i dues supercopes
70
partits
ha acumulat la lateral anglesa en les dues temporades com a blaugrana
5
gols
de Lucy Bronze amb el Barça: 4 en la lliga (3 el curs 2022/23) i 1 en la Champions (23/24)
RENOVADES
PATRI GUIJARRO 2027
La primera renovació anunciada amb la temporada començada, l’octubre del 2023.
MAPI LEÓN 2026
Al desembre, va ser la mateixa jugadora qui va confirmar la continuïtat per dues temporades més.
MARTA TORREJÓN 2025
Una temporada més de contracte per a la segona capitana i la segona jugadora amb més partits en el Barça.
GEMMA FONT 2025
Acabava contracte i va renovar per una temporada més, tot i que tornarà a tenir la competència de dues porteres, Cata Coll i Ellie Roebuck, fitxada del City.
ALÈXIA PUTELLAS 2026
La renovació que més es va fer esperar, tancada fa poc més d’un mes.
MARXEN
SANDRA PAÑOS
La portera va anunciar fa mesos que la novena temporada en el club seria la seva última. Desplaçada de la titularitat per Cata Coll, la portera se’n va al Club América de Mèxic.
MARIONA CALDENTEY
La futbolista mallorquina ha decidit tancar una dècada brillant com a blaugrana.
LUCY BRONZE
L’última jugadora que ha decidit deixar el club blaugrana, després de dues temporades amb regularitat i èxits.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)