Barça

‘Suma Barça’, nova plataforma

La plataforma Suma Barça s’ha presentat formalment aquest dijous a Barcelona amb l’objectiu de “promoure la cohesió entre els barcelonistes” i generar espais de debat que fomentin la creació de “grans consensos estratègics” per “actualitzar el model econòmic, social i esportiu” del club.

El portaveu de l’organització, Ricard Font, ha descartat que Suma Barça pugui derivar en una futura candidatura electoral i ha avançat que aquesta setmana han sol·licitat una reunió amb el president del FC Barcelona, Joan Laporta, per explicar-li el projecte, com també faran amb les altres candidatures i espais de l’entorn barcelonista.

L’esdeveniment, que s’ha celebrat a l’hotel Duquessa de Cardona, ha comptat amb l’assistència dels excandidats a la presidència del FC Barcelona Toni Freixa i Xavi Vilajoana, i de personalitats del món polític i empresarial, com l´exconseller Quim Forn i l´exsecretari general d´Esports de la Generalitat, Josep Maldonado, entre altres.

Font ha valorat que la situació del Barcelona “no és dramàtica”, però sí “complexa”, ja que el club travessa un moment de “divisió institucional”, amb una “ marxa d’actius” i “fugida de talent”, una situació “difícil esportivament” per “la manca de títols” i “un joc que no ens agrada”, tot això en un context de “problemes econòmics”.

“No sabem quin deute tenim. No podem fitxar els jugadors que ens agradaria”, ha lamentat el portaveu, que admet que la gestió de Laporta “no agrada” a la plataforma, però que els problemes del club vénen de lluny i la seva intenció “no és assenyalar ningú”.

Font ha exposat que el Barcelona viu “una transició incompleta i desordenada” des del punt de vista esportiu, l’inici de la qual ha situat en la venda de Neymar i la gestió de “la era post-Messi” per la falta de planificació, i també en “el model de negoci”, lluny dels clubs capdavanters d’Europa.

“Mantenir el model de propietat és una necessitat i una obligació de futur, però perquè sigui real i tingui valor, ha d’anar acompanyada d’una capacitat de control i transparència que permeti al club seguir a l’elit, cosa que significa, com a mínim, guanyar dos ’Champions’ cada deu anys”, ha declarat.

Amb tot, Font ha destacat que el Barcelona és un dels clubs que “més ingressos genera del món” i compta amb una pedrera que genera jugadors de primer nivell, com Lamine Yamal, però necessita “una estratègia a llarg termini”.

“El millor jugador de la història, Messi; el millor entrenador del moment, Guardiola; un dels millors directors generals, Ferran Soriano; i un dels millors managers del moment, Txiki Begiristain, són actius del Barça i estan lluny. Els necessitem a prop per endreçar aquesta situació”, ha comentat.

Font ha explicat que Suma Barça començarà al setembre a fer trobades informals amb socis i aficionats del club al voltant de Catalunya, i que la seva intenció és generar fòrums i altres espais de participació a través de la seva pàgina web i xarxes socials per traslladar propostes que influeixin al club.

Suma Barça és el segon grup de debat al voltant del barcelonisme creat els darrers dies. Dilluns passat va fer la posada de llarg ’Som un clam’, liderat per Joan Camprubí Montal, nét i besnét d’expresidents del Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)