Barça

La justícia confirma que el Barça no pot trencar el contracte amb Nike

L’Audiència de Barcelona ha confirmat les mesures cautelars desestimant el recurs presentat pel club blaugrana, que haurà de complir el contracte fins al 2028

L’Audiència de Barcelona ha confirmat les mesures cautelars acordades al conflicte que manté el FC Barcelona amb la multinacional Nike i desestima el recurs interposat per l’entitat blaugrana, que està obligada a complir el contracte de patrocini signat fins al 2028.

Mitjançant una interlocutòria, l’Audiència Provincial de Barcelona descarta que el Barça “estigués facultat per desistir unilateralment del contracte” i no estima el recurs interposat per l’entitat blaugrana contra la interlocutòria del jutjat mercantil 7 de Barcelona per la qual cosa confirma les mesures cautelars acordades. Les mateixes es refereixen a “la conservació i el compliment del contracte de patrocini publicitari que regeix les relacions entre les parts fins a l’any 2028”. A més, el tribunal descarta que el club estigués facultat per “desistir unilateralment del contracte” i que estigués justificada aquesta resolució unilateral.

Així l’Audiència ha acordat prohibir al FC Barcelona que “cessi en l’execució de les seves obligacions sota el Contracte de Patrocini Vigent”, en què s’inclou “l’obligació de col·laboració perquè Nike pugui complir les seves pròpies obligacions sota el (citat) contracte”. A més també prohibeix a l’entitat blaugrana que “celebri acords amb tercers” que siguin incompatibles amb el contracte de patrocini vigent.

Malgrat aquest nou revés judicial al Barça, tot apunta que l’entitat blaugrana i la multinacional del bumerang s’asseuran a renegociar un compromís més enllà del 2028.

El club català havia denunciat el contracte en considerar l’existència d’”incompliments flagrants”, clàusules abusives als marges comercials, problemes d’abastament, a més d’unes xifres allunyades de la realitat actual en aquest tipus de contractes.

Per tot això, el president del Barcelona, Joan Laporta, va anunciar que el club català estava disposat a resoldre el contracte, “si no es produïen compensacions econòmiques” pels incompliments denunciats. Davant d’això, Nike va sol·licitar una sèrie de mesures cautelars davant un jutjat barceloní, que ara han estat confirmades per l’Audiència de Barcelona després del recurs del Barça. El rerefons del conflicte és eminentment econòmic en uns moments financers molt delicats per a l’entitat catalana, que fins i tot havia rebut una oferta superior per part de Puma i s’havia plantejat també la possibilitat de crear una marca pròpia.

L’objectiu del Barça, segons ha repetit el president Laporta és signar “el millor contracte del mercat”. La relació entre el club català i Nike va néixer el 1999

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)