Barça

El típic estiu atípic

Quinze jugadors del Barça no faran pretemporada normal, ja que han hagut d’ajornar les vacances a causa de les competicions de seleccions

Lamine Yamal, la cara; Pedri i Araujo, lesionats, la creu

Fins a quinze jugadors de la plantilla blaugrana tindran un estiu atípic. Això, però, ja acostuma a ser típic. El futbol ha derivat en els darrers temps en atapeïment de calendari, amb partits a dojo en clau de clubs i també de seleccions. Que tots els futbolistes puguin fer vacances un cop finalitza la temporada i puguin engegar la pretemporada amb normalitat s’ha convertit en una excepció.

És per això que Hansi Flick va iniciar els entrenaments dijous passat sense el gros de la plantilla. Tots els internacionals amb compromisos amb els seus combinats no s’han pogut exercitar encara a les ordres del tècnic alemany, perquè estan de vacances. Onze dels quals (Lamine Yamal, Pedri, Ferran Torres, Fermín López, Jules Kounde, Marc-André ter Stegen, Ilkay Gündogan, Andreas Christensen, João Cancelo, João Félix i Robert Lewandowski) han estat jugant l’Eurocopa; dos més (Araujo i Raphinha), la copa Amèrica, i tres més (Eric Garcia i Pau Cubarsí, als quals s’afegirà Fermín, que doblarà) disputaran properament els Jocs.

Menys els tres olímpics, que si a París arriben a la final amb la selecció olímpica estatal acabaran el torneig el 9 d’agost, la resta fan ara les vacances. S’aniran integrant de manera progressiva. N’hi ha que van ser eliminats de la competició ja fa dies, com Lewandowski i Christensen, mentre que d’altres com Kounde i els campions Lamine Yamal i Ferran Torres van accedir a les últimes instàncies de l’europeu. Pedri, per la seva banda, com Araujo, que van acabar els respectius tornejos lesionats, ja estan en procés de recuperació. Arribats a aquest punt, el 28 de juliol l’equip posa rumb cap als Estats Units per iniciar la gira amb el primer partit, programat per al dia 30.

Els Joãos

Un cas diferent són Cancelo i João Félix. I és que els dos lusitans ja no pertanyen al Barça perquè va acabar la cessió. No obstant això, la intenció del club és recuperar-los.

ENTRENAMENTS

Flick ha començat la preparació amb menys de mitja plantilla

EUROCOPA I JOCS

Fermín doblarà i, com Eric i Cubarsí, podria ser fora fins al 9 d’agost

LA GIRA

L’equip posarà rumb cap als Estats Units el 28 de juliol

CANCELO I JOÃO FÉLIX

Ja no són del Barça, però el club confia a recuperar-los

Lamine Yamal

El protagonista de l’estiu en clau blaugrana. L’atacant de 17 anys ha estat la sensació de l’Eurocopa, en què s’ha proclamat campió amb la selecció espanyola. Guardonat amb el premi a millor jove després d’un gol i quatre assistències.

Ter Stegen

Tot i estar en un bon moment, com sempre amb Alemanya, li va tocar viure l’Eurocopa a l’ombra de Manuel Neuer. Cap minut en la competició, en què l’amfitriona va dir adeu al títol en els quarts de final.

Lewandowski

Una Eurocopa per oblidar la que va protagonitzar amb Polònia, eliminada en la fase de grups. Va arribar al torneig lesionat, es va perdre el primer partit, va jugar uns minuts en el segon i, ja sense possibilitats, va disputar el tercer i va marcar.

Gündogan

Ningú més que ell necessita aturar-se. Després d’una temporada carregadíssima amb el Barça (51 partits, 45 de titular), el capità d’Alemanya també va ser titular en tota l’Eurocopa fins a l’eliminació en els quarts de final.

Pau Cubarsí

Si bé va ser un dels últims tres descartats per ser en l’Eurocopa, sí que participarà en els Jocs amb el combinat olímpic estatal, amb el qual està concentrat des de l’1 de juliol. Li va anar bé aturar-se, ja que tenia números per doblar com Fermín.

Kounde

Tot i que França va quedar a les portes de la final, el seu torneig va ser notable. Al lateral dret, va ser un fix per a Deschamps i va oferir una versió boníssima. Abans de marxar de vacances, va parlar amb Flick.

Fermín

En la seva estrena com a professional, tindrà un estiu mogut. Primer, ha jugat (28 minuts contra Albània) i guanyat l’Eurocopa, i, sense temps per a res, ja s’ha d’integrar amb el combinat olímpic estatal per disputar els Jocs.

João Félix

No ha estat el curs que esperava. Amb el Barça va acabar relegat a un rol secundari, igual que amb Portugal en l’Eurocopa. No obstant això, va disputar els quarts i en la tanda de penals contra França va fallar la pena màxima decisiva.

Raphinha

Malament amb el Brasil en la copa Amèrica, en què no va aconseguir superar els quarts de final. No va tenir un paper gaire brillant en els quatre partits que va disputar, tres com a titular, en els quals va acumular una diana.

Cancelo

Amb Portugal ha estat fonamental per a Robert Martínez, però no va aconseguir passar dels quarts. Fent de carriler o de lateral, ha ofert bones actuacions, sobretot en atac. Titular en els cinc partits jugats pel combinat lusità.

Eric Garcia

Després d’una magnífica campanya al Girona en què ha jugat en qualitat de cedit, disputarà els Jocs amb el combinat olímpic estatal, en espera de resoldre el seu futur. Està concentrat a Las Rozas des del dia 1 de juliol.

Christensen

Els problemes al tendó d’Aquil·les que va arrossegar durant tota la temporada passada no han estat un impediment en l’Eurocopa, en què ho ha jugat tot amb Dinamarca. Quatre partits, fins als vuitens, en què els danesos van ser eliminats.

Ferran Torres

Ha contribuït en el triomf de la selecció espanyola en l’Eurocopa amb un paper de revulsiu. De la Fuente l’ha tingut en compte sempre per als instants finals: una titularitat, un gol i quatre participacions entrant des de la banqueta.

Pedri

Després d’un altre curs marcat per les lesions, en l’Eurocopa també ha acabat malmès. Estava a un bon nivell quan en els quarts es va fer un esquinç al genoll que li va impedir continuar en el torneig que la selecció espanyola va guanyar.

Araujo

La seva participació en la copa Amèrica amb l’Uruguai ha estat un desastre, ja que en els quarts es va trencar: lesió al tendó de l’isquiotibial de la cuixa dreta que l’obliga a passar per la sala d’operacions i a estar quatre mesos de baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)