Barça

Lamine Yamal segueix els passos de Leo Messi

Nou estatus. El de Rocafonda hereta el dorsal 19 de l’argentí i queda alliberat de la gira nord-americana

Estatus nou, dorsal nou. Lamine Yamal abandona el dorsal 27 que va lluir la temporada passada i hereta el 19, que entre el 2005 i el 2008 va ser propietat de Leo Messi, abans que l’argentí agafés el mític dorsal 10 que havia lluït anteriorment Ronaldinho i que Leo va portar fins que va marxar del Barça el 2021. L’elecció no és casual. Clara picada d’ullet.

El millor jugador jove de la passada Eurocopa estrenarà nou número en la seva primera temporada amb fitxa del primer equip del Barça. Ell és un dels grans noms sobre els quals girarà el nou projecte de Hansi Flick i agafar el 19 de Messi és una declaració d’intencions. Hi havia lliure el 10, però Lamine Yamal s’ha estimat més seguir lligat a un dorsal que li ha portat sort en l’Eurocopa amb la selecció espanyola. Vitor Roque, si s’acaba quedant, haurà de buscar nou dorsal.

El 19 ha tingut molts amos des que es van instaurar els dorsals fixos a partir de la temporada 1995/96. L’han dut Lluís Carreras, Pizzi, Kluivert, Dani Garcia, Fernando Navarro, Messi, Maxwell, Montoya, Ibrahim Afellay, Sandro Ramírez, Lucas Digne, Munir El Haddadi, Kevin-Prince Boateng, Aleñá, Braithwaite, Matheus Fernandes, Agüero, Ferran Torres, Franck Kessie i l’esmentat Vitor Roque.

Lamine Yamal, sense gira

No hi haurà cara a cara entre Lamine Yamal i Kylian Mbappé el 4 d’agost (1 h) a Nova Jersey. El Barça i el Real Madrid repetiran clàssic en la gira nord-americana però caldrà esperar al primer clàssic de lliga per veure un esperat duel que sí que es va poder veure recentment en l’Espanya-França de l’Eurocopa. Aquell dia li va tocar somriure a Lamine Yamal amb un autèntic golàs a Maignan davant els nassos de Mbappé.

El Barça ha decidit alliberar Lamine Yamal, Pedri i Ferran Torres de la gira, tots ells finalistes de l’Eurocopa. També era el cas de Fermín, però ell ja estava descartat d’entrada per disputar els Jocs de París, com Cubarsí i Eric Garcia. En el cas de Mbappé sembla que finalment no haurà de ser operat del nas però la idea d’Ancelotti és que comenci la pretemporada el 8 d’agost a Valdebebas i tampoc vagi als Estats Units.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)