Barça

Fermín: de Berlín a París

Avui es compleix una setmana de l’èxit de la selecció espanyola a Alemanya. Després de guanyar l’Eurocopa, Fermín aspira ara a guanyar l’or a París 2024, en el que seria un doblet històric

Ahir va entrenar-se ja a les ordres de Santi Denia i dimecres, cita contra l’Uzbekistan

Fermín continua abraçat a la maleta i acumulant quilòmetres aquest estiu. Donaueschingen, Berlín, Gelsenkirchen, Düsseldorf, Colònia, Stuttgart, Munic, retorn a Berlín, i ara París i Bordeus. Sense descans. Just avui es compleix una setmana del gran èxit de la selecció espanyola a l’Eurocopa d’Alemanya i, sense temps per digerir-ho, Fermín López ja té els cinc sentits posats en els Jocs Olímpics de París 2024. Segon assalt per al futbolista de Huelva. Primer l’Eurocopa i ara la cita olímpica. Ell i Álex Baena, els dos únics futbolistes que doblaran, ja estan a les ordres de Santi Denia, que ahir per fi va poder dirigir el primer entrenament de la selecció olímpica amb tot el grup al complet.

Fermín va arribar divendres a París i dimecres podria debutar ja en els Jocs, al costat de Pau Cubarsí. Espanya s’estrenarà contra l’Uzbekistan (15 h) al Parc dels Prínceps, escenari conegut per Fermín i Cubarsí, que la temporada passada van guanyar en aquest estadi contra el PSG (2-3). Cubarsí va ser titular i va jugar tot el partit i Fermín va jugar els últims cinc minuts substituint Gündogan. El segon partit d’Espanya en aquest grup C serà el dia 27 contra la República Dominicana, a Bordeus, i el dia 30 tancarà la fase de grups contra Egipte, també a Bordeus. El somni: ser en la final del dia 9 d’agost i millorar la plata de Tòquio 2021.

Just ara fa un any, el 29 de juliol del 2023, Fermín es va donar a conèixer davant el barcelonisme gràcies a un golàs contra el Real Madrid en el clàssic jugat a Arlington (Texas) i que el Barça va guanyar per 3-0. El seu gol el va catapultar a primera plana i en aquella pretemporada va convèncer Xavi Hernández per quedar-se ja tot l’any en dinàmica de primer equip després de ser rescatat de Linares. Ara, un any després, el seu gran valedor ja no està al Barça i Fermín es perdrà la gira pels Estats Units. Partirà amb desavantatge respecte a altres companys perquè Hansi Flick no l’haurà vist treballar en primera persona. Si Espanya arriba a la final de la cita olímpica, Fermín i Cubarsí tancarien l’aventura parisenca una setmana abans del debut del Barça en la lliga a Mestalla contra el València.

L’estiu del 2023 va ser l’estiu del seu gran salt. De Linares a la Champions. Ara, l’estiu del 2024, pot ser l’estiu d’un doblet històric. El 2021 Pedri va arribar a les semifinals de l’Eurocopa d’Anglaterra, va ser escollit com a millor jugador jove del torneig i, a Tòquio, va guanyar la medalla de plata en la final perduda contra el Brasil. Ara Fermín està en disposició de superar-lo. Guanyada l’Eurocopa d’Alemanya, ara el somni és aconseguir la medalla d’or a París 2024.

Tot i que s’ha afegit tard a la selecció olímpica, Fermín López està cridat a ser un futbolista amb molts minuts en aquests Jocs Olímpics. Amb Luis de la Fuente no ha acabat tenint gaire protagonisme en l’Eurocopa. De fet, només va participar en un dels set partits del torneig. Va ser en el partit contra Albània (1-0), en l’últim partit de la fase de grups, amb Espanya ja matemàticament classificada. Aquella dia va jugar mitja hora mal comptada. Ara confia tenir un rol molt més destacat en l’equip de Santi Denia. Fermín, preparat per al repte. Somia en gran.

IL·LUSIONAT

Com Pedri el 2021, Fermín aspira a penjar-se una medalla en la cita parisenca
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)