Barça

Cubarsí: París 2024 i una maleta plena de somnis

Pau Cubarsí serà el futbolista més jove que participarà en els Jocs Olímpics de París, l’únic nascut el 2007

El central blaugrana, que debuta dimecres, somia amb la medalla i seduir Hansi Flick des de la distància

Estanyol no té camp de futbol, però respira olimpisme. Quatre cases mal comptades al nucli antic, un reguitzell de masies escampades i la fusteria Cubarsí. Durant dècades, el cognom ha estat associat al negoci familiar que el besavi Joan va obrir als anys quaranta. Feia de fuster i de barber. Ara, el besnet portarà el cognom a unes olimpíades. Nous temps. El poble, de 185 habitants, tindrà un atleta olímpic a París 2024. Pau Cubarsí fa mesos que ha situat Estanyol en el mapa. La seva brutal irrupció en el primer equip del Barça a principi d’any va sacsejar l’assossec del poble. Ara, el veïnat mira cap a París. Cubarsí ha portat el batec olímpic al poble. D’Estanyol al món.

Pau Cubarsí debutarà dimecres als Jocs Olímpics amb la selecció espanyola. Espera l’Uzbekistan al Parc dels Prínceps (15 h) en el primer compromís del grup C. El dia 27, Espanya s’enfrontarà a la República Dominicana, a Bordeus, i, el dia 30, tancarà la fase de grups contra Egipte, també a Bordeus. El central del Barça serà el futbolista més jove de la cita olímpica, l’únic nascut el 2007. Supera per un any el segon més jove, l’argentí Claudio Echeverri, nascut el gener del 2006. El francès Désiré Doué, amb 19 anys, nascut el juny del 2005, serà el tercer més jove. L’absència de Lamine Yamal en els Jocs converteix Pau Cubarsí en el noi rècord. Lamine Yamal va tornar a trencar motlles en l’Eurocopa d’Alemanya, convertint-se en el futbolista més jove que jugava una final i guanyava el títol. Per a ell ha estat el premi al millor jugador jove del torneig. Ara, Cubarsí aspira a deixar empremta també a París. Als seus 17 anys, somia amb la medalla. Pedri va penjar-se la plata el 2021 després de perdre la final contra el Brasil. Cubarsí somia amb l’or.

El futbolista del Barça es va assabentar via Instagram que era un dels escollits de Santi Denia. Gol de les xarxes socials als circuits comunicatius de la federació espanyola. La notícia va generar impacte a Estanyol. Tot ha anat molt ràpid en el cas de Cubarsí. Al gener, va debutar amb el Barça de Xavi; al març, va debutar amb la selecció absoluta, i ara, mig any després, participarà en uns Jocs Olímpics. Cubarsí va ser un dels descartats de Luis de la Fuente per a l’Eurocopa, però ara tindrà l’oportunitat de treure’s l’espina a París.

Cubarsí confia que la cita olímpica li serveixi també per seduir Hansi Flick des de la distància. Es perdrà la gira americana i tota la pretemporada amb el Barça, però sap que Flick i el seu equip seguiran de prop les seves evolucions en el torneig. La final es juga el dia 9 d’agost, una setmana abans del debut del Barça a Mestalla, en la lliga. El Barça i Flick l’estaran esperant.

PRECOÇ COM LAMINE

Pau supera per un any el segon més jove, l’argentí Claudio Echeverri, nascut el 2006

OBJECTIU: MEDALLA

Si Espanya arriba a la final, Cubarsí arribaria just a temps per al València-Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)