Barça

Més difícil encara per a Ansu

Revés. L’atacant de 21 anys es lesiona, aquesta vegada a la planta del peu dret, i veu com s’ha de tornar a aturar per un problema físic quan estava intentant guanyar-se Hansi Flick

Que difícil que deu ser tot plegat per a Ansu Fati. I és que no hi ha manera que l’atacant format al planter del Barça trobi la continuïtat. S’ha tornat a lesionar, aquesta vegada a la planta del peu dret. Els problemes físics el persegueixen constantment, i, així, no pot enlairar-se. Aspira, el blaugrana, a acostar-se a aquella versió que va oferir quan va entrar en escena amb 17 anys (curs 2019/20), en què va protagonitzar una irrupció impressionant, però les lesions no li ho permeten. Tot va començar amb una de greu al genoll esquerre, seguida d’una altra de muscular al bíceps femoral de la mateixa cama, que el van tenir gairebé dues temporades (2020/21 i 2021/22) en blanc. Des d’aleshores no s’ha retrobat, ja que quan va tornar no va comptar gaire aquella campanya (2022/23) per a Xavi, tot i que físicament no va tenir cap contratemps. I en la següent va intentar-ho canviant d’aires al Brighton, però una altra lesió muscular, aquesta vegada al bessó dret, el va tenir més de tres mesos aturat i li va hipotecar irremeiablement el curs (2023/24), un curs en què va acabar disputant 27 partits, nou de titular, i marcant quatre gols. En la seva última temporada de culer, va acumular 51 partits, 14 de titular, i va fer 10 gols.

Ara, amb el canvi a la banqueta, Ansu s’havia il·lusionat amb la possibilitat de tornar al Barça i estava treballant per quedar-s’hi. Hansi Flick li va dir que partia de zero i així s’ho va agafar, per intentar guanyar-se’l. Abans de l’inici de la pretemporada es va preparar i quan faltaven tres setmanes perquè comencessin els entrenaments es desplaçava a Tona (Osona) per anar-se posant a punt amb entrenaments individuals en el municipal tonenc, que és d’herba natural. I va arribar molt bé, d’acord amb el que expliquen al club culer, a aquestes primeres sessions, en què, no obstant això, es va anar amb cura, fent amb ell un treball específic per tal de controlar les càrregues i guanyar força, en una musculatura delicada a causa de les múltiples lesions que ha tingut.

Però de nou, quan anava cap amunt, amb la gira pels EUA a l’horitzó, en què l’equip juga tres partits– Manchester City, Real Madrid i Milan– que representaven una bona oportunitat per fer-se veure, un altre revés. Perquè aquests amistosos i els corresponents entrenaments sota la mirada de Flick se’ls perdrà. Ahir el club va anunciar una nova lesió que l’obliga a parar-se. Una lesió a la planta del peu dret, per a la qual no hi ha període de retorn i que intentarà superar mitjançant un tractament conservador a Barcelona. No pujarà, doncs, diumenge a l’avió que portarà l’expedició blaugrana a terres nord-americanes i sembla difícil que es pugui afegir a la concentració, ja que s’estaran allà només deu dies. Més difícil encara per a Ansu, a qui li toca endurir més la pell. Només té 21 anys.

CONTRATEMPS

L’atacant no troba la continuïtat, afectat pels continus problemes físics

IL·LUSIONAT

Flick va dir-li que partia de zero i l’atacant té la voluntat de quedar-se

MOTIVAT

El 10 va retallar les vacances per entrenar-se abans d’iniciar la pretemporada

REHABILITACIÓ

Ansu haurà de fer tractament conservador i no anirà a la gira dels EUA

Pau Víctor ja és del Barça

ADRIÀ TELLA

Ja és oficial: el Barça va comprar Pau Víctor al Girona per una xifra propera als 3 milions d’euros. L’atacant de 22 anys, que ha jugat cedit al filial culer aquest passat curs, signa un contracte per cinc temporades com a jugador del primer equip blaugrana. De fet, el de Sant Cugat del Vallès, se suma a la pretemporada a les ordres de Hansi Flick. La idea inicial és que, el que va ser el pitxitxi de primera divisió FEF amb el Barça Atlètic el curs passat, amb 20 gols en 39 partits, s’integri amb el conjunt culer i el tècnic alemany decideixi si vol comptar amb ell. Si és que no, es buscarà una cessió a un conjunt de primera divisió. El Girona s’ha reservat un percentatge elevat d’una futura venda: el 50% si el Barça ven el jugador abans del 30 de juny de 2025, i del 30% si ho fa després d’aquesta data.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)