Barça

El trencaclosques de João Félix

Mercat. Amb el futur encara per resoldre, el davanter lusità s’incorpora a la disciplina de l’Atlético en una situació que ningú volia. El Barça vol que torni, però no pensa fer un gran dispendi

João Félix torna a estar davant d’un trencaclosques. Ningú ho volia, però els esdeveniments l’han portat de nou a aquesta situació: el lusità ja és de nou sota la disciplina de l’Atlético. El futbolista, que el curs passat va jugar com a cedit al Barça, ahir va acabar les vacances i va haver d’integrar-se al que és el seu club. De bon matí va presentar-se al Cerro del Espino, la ciutat esportiva de l’Atlético, a Majadahonda, i va entrenar-se en solitari. Fins que trobi un nou destí, haurà d’exercir de colchonero.

I és que les peces no encaixen. És una situació que ni el futbolista, ni l’entrenador, ni el club, ni tampoc gran part de l’afició roig-i-blanca desitgen. João Félix no vol continuar a l’Atlético, Diego Pablo Simeone tampoc el té en els seus plans i, per tant, l’entitat madrilenya busca una solució en aquesta incòmoda situació. No és senzill, tot plegat, ja que el club dirigit per Enrique Cerezo i Miguel Ángel Gil Marín no vol malvendre un futbolista pel qual va pagar 127 milions d’euros fa cinc anys al Benfica i que té contracte fins al 30 de juny del 2029. En 60 milions d’euros ha fixat l’Atlético la seva venda, un preu molt alt per a un jugador que no aconsegueix fer l’eclosió que el seu potencial suggereix, cosa que fa que els interessats es facin enrere.

Un d’ells és el Barça. L’entitat blaugrana no es planteja una inversió d’aquest tipus pel davanter de 24 anys que va acabar la temporada amb un rol secundari a les ordres de Xavi Hernández. De culer va protagonitzar un inici prometedor, però la irregularitat que l’ha marcat durant tota la carrera va aparèixer i va anar perdent pes a l’equip. En total, va disputar 44 partits, 24 com a titular, i va acumular deu gols i sis assistències. S’esperava més, d’algú cridat a ser diferencial, però igualment la direcció esportiva blaugrana està treballant per tornar-lo a tenir a la plantilla. De tota manera, hauria de ser una fórmula similar a la d’aquest curs passat, com a cedit. I això, doncs, no és el que vol l’Atlético, que vol vendre’l, encara que si passa com l’estiu passat potser no li quedarà més remei que tornar-lo a deixar marxar a préstec. Aquesta seria la voluntat de João Félix, a qui li agradaria continuar com a blaugrana.

No obstant això, hi ha altres opcions per a l’atacant, ja que hi ha diversos clubs que hi han mostrat interès. Un és el Benfica, on va formar-se i va fer el salt a l’elit. L’altre és l’Aston Villa, que dirigeix Unai Emery i que té en gran consideració el lusità. De fet, el gener del 2023, quan el de Viseu va anar cedit al Chelsea, el tècnic guipuscoà ja va intentar que s’enrolés amb els villans, però aleshores no va tenir èxit. L’escenari ara, però, és diferent, perquè l’Aston Villa jugarà la Champions League aquesta edició, un argument que podria seduir el futbolista. El temps apressa, l’inici de la competició no és tan llunyà i el trencaclosques de João Félix està per fer.

ALTERNATIVA

L’Aston Villa, que entrena Unai Emery, també està interessat en el futbolista

LA DADA

10
gols
va fer João Félix la temporada passada amb el Barça en 44 partits, 24 com a titular.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)