Barça

Pedro Dólera

Entrenador de l’Olot

“Flick té clara la recepta: pressionar molt amunt”

Pedro Dólera creu que Flick ha arribat “amb molta energia positiva” i que el seu Barça serà molt reconeixible

A Alejandro Balde el va veure totalment recuperat i físicament molt més fort

L’arribada de Flick pot ser molt positiva per a un jugador com Noah Darvich, en clau tranquil·litat i confiança

Hansi Flick ha arribat al Barça amb el llibret ben après, lloant i declarant el seu amor pel cruyffisme, el guardiolisme, La Masia i l’ADN Barça. El dia de la seva presentació va admetre que la seva idea futbolística està en consonància amb la de Johan i Pep. Això és la teoria. Pedro Dólera és, de moment, un dels pocs afortunats que ha pogut també veure-ho posar en pràctica. El Barça-Olot del passat dia 25, a porta tancada, va significar el bateig de Flick com a tècnic blaugrana, i Dólera explica per a L’Esportiu què li va semblar aquest nou Barça.

Com intueix que serà aquest Barça de Hansi Flick?
Crec que serà un Barça molt reconeixible. En atac vaig veure un Barça de toc, amb molta mobilitat per dins en el joc interior, amb els laterals molt profunds... Vaig percebre l’ADN Barça, amb voluntat de tenir la pilota i sotmetre el rival des d’aquí, amb molt joc de combinació. En defensa em va semblar que Flick té molt clara la recepta: pressió i més pressió. Serà un Barça que pressionarà molt a dalt. La primera part va estar més igualada, però en la segona hi va haver un tram que vam estar vint-i-cinc minuts sense sortir de l’àrea. Això és una cosa que el Barça sempre ha intentat fer, aquesta pressió postpèrdua; l’altra cosa és tenir les cames per fer-ho, i crec que Flick insistirà molt en aquest aspecte. Per les alçades de pretemporada en què estem, vaig veure els jugadors del Barça molt intensos físicament.
Què li va semblar Flick en la distància curta?
Vaig veure un Flick amb un perfil més observador que intervencionista. Al principi és normal que sigui així, era un primer partit i sense els internacionals. Em va semblar que estava molt pendent de tot, pendent dels jugadors, pendent dels moviments que havien treballat en aquestes dues setmanes... Em va transmetre il·lusió. Crec que ha arribat amb molta energia positiva.
Vitor Roque és a la llista de transferibles. Va ser titular l’altre dia contra l’Olot.
A Vitor Roque el vaig veure amb moltes ganes de convèncer Flick, amb molta predisposició. El vaig veure concentradíssim, com si estigués jugant contra el Real Madrid. Suposo que afronta la pretemporada com una oportunitat. Una altra cosa és que sigui un futbolista que encaixi en la idea de Flick.
Balde ha estat quasi mig any de baixa. Com el va veure físicament?
Recordo el Balde que em vaig trobar en contra amb el Barça B fa tres o quatre anys. En atac aleshores ja era un ganivet. Defensivament li vam intentar fer el dos contra un, li vam exigir esforç i va respondre bé. El vaig veure molt fort ara. Ha estat treballant molt bé durant la fase de recuperació de la lesió, perquè el vaig veure molt fort. Té les condicions per ser un lateral top.
Dels joves del filial, qui li va generar millors sensacions?
Casadó i Bernal em van agradar molt l’altre dia. Casadó és un jugador amb personalitat, d’aquells que manen, li agrada ser líder. Marc Bernal té molta potència física. Entre ells dos i Pablo Torre ens van generar molts problemes.
Noah Darvich farà la gira amb el primer equip. Flick el coneix bé. Vostè li veu condicions per arribar al primer equip?
El seu primer any en el Barça segurament no ha estat el desitjat i no ha tingut el protagonisme esperat. Potser la barrera de l’idioma, el canvi de filosofia... són coses que poden influir quan ets tan jove. Però per mi és un jugón. L’arribada de Flick pot ser molt positiva per a ell, pel que fa a tranquil·litat, perquè és un entrenador que ja el coneixia. A veure quin rendiment dona en la gira americana.
Dies abans de jugar contra el Barça, l’Olot va jugar contra el Girona. Suposo que es va trobar un rival més madur perquè serà la quarta temporada de Míchel allà.
El Girona fa anys que està treballant en la direcció correcta, confiant en un mateix entrenador com és el cas de Míchel, i amb una idea de futbol i una estructura de treball molt consolidades.
Parlem d’un Girona de Champions.
Aquest Girona em transmet molt bones sensacions. Arribar on ha arribat no es fa per casualitat o sort. Ara, això sí, tindrà el problema que tenen tots els clubs que fan grans coses i no tenen un superpressupost. Perdran jugadors importants perquè no els podran retenir, i com a club hauran de tornar a encertar en els fitxatges. És una feina important de saber reinventar-se. L’exigència de la Champions serà enorme, i també pel que fa a calendari, però han d’enfocar-ho com una gran aventura.
És un Girona que està mirant cap a l’escola neerlandesa.
Gabriel Misehouy em va semblar un jugador molt dinàmic, que girava molt bé, molt vertical... Van de Beek no va jugar contra nosaltres, però és un futbolista contrastadíssim. Tots ens vam enamorar del Van de Beek de l’Ajax.
Després del premi del Barça i el Girona, ara a l’Olot l’espera una batalla en la lliga. Serà una 2a divisió FEF molt exigent.
En pocs dies hem jugat contra dos equips Champions, contra el segon i el tercer classificats de la lliga la temporada passada. Per a nosaltres ha estat un premi. L’equip ha estat ferm. Estic content del que he vist fins ara. Ara som dinou en la primera plantilla; veurem si fem algun moviment més. La nostra aspiració és mantenir-nos. Volem consolidar el club a 2a FEF. La Garrotxa és una comarca amb molt potencial. Tenim una gran família, la directiva deixa treballar, són molt complidors. Han baixat el Cornellà, el Sabadell... serà una 2a FEF molt dura. L’any passat vam guanyar la lliga amb 10 punts sobre el segon, venim de fer bé les coses i aquest any volem continuar així.
L’Espanyol no els ha trucat?
[Riu] Estaria bé que em truqués el Manolo, que a més és amic meu, i ens donés dia i hora. Seria el nostre triplet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)