Barça

Hansi Flick i Pep Guardiola

Barça-Manchester City (gira nord-americana)

Flick-Guardiola: Units per un sextet

El Barça debutarà en la gira nord-americana contra el City (01 h), en el que significarà un atractiu cara a cara entre els dos únics entrenadors del món que han fet el 6 de 6

Serà el tercer test per als ‘citizens’, que han perdut contra el Celtic (3-4) i el Milan (2-3)

“Amic Hansi, el Bayern ha estat el segon equip a guanyar sis títols de sis. Primer ho va fer el Barça, així que potser podria trucar a Messi i companyia i enfrontar-nos pel setè títol.” L’oferiment de Pep Guardiola el dia que el Bayern de Flick va conquerir el sextet l’any 2020, després de derrotar el Tigres mexicà en la final del mundial de clubs, amb un gol del francès Pavard, quedarà per sempre tancat al calaix dels impossibles. Però quatre anys més tard, el Summer Tour 2024 ha unit ara els camins del Barça de Flick i el City de Guardiola. Flick i Guardiola. Hansi i Pep. Història viva a Múnic i, en el cas de Guardiola, pontificat a Barcelona. Són els dos únics entrenadors al món que han aixecat el sextet. El Camping World Stadium d’Orlando els espera ara en el primer partit de la gira nord-americana (01 h, hora catalana). El Barça i el City no s’enfronten des d’aquell amistós de l’estiu de fa dos anys, quan els dos clubs van empatar 3-3 al Camp Nou en el partit benèfic a favor de la lluita contra l’ELA.

Guardiola va ser el primer entrenador a tocar el cel amb el 6 de 6. El va aconseguir el 2009 amb aquell Barça de Messi, Iniesta, Xavi, Busquets, Puyol, Piqué, Abidal i Valdés. Un equip de llegenda que primer va guanyar la copa a Mestalla, després va certificar la lliga amb resultats tan emblemàtics com el 2-6 del Bernabéu i que aquella temporada acabaria abraçant la glòria a Roma contra el United en la Champions. I la temporada següent, tres títols més: la supercopa d’Espanya contra l’Athletic, la supercopa d’Europa contra el Xakhtar amb gol de Pedro i l’èxit en el mundial de clubs aconseguit contra l’Estudiantes de la Plata amb aquell mític gol de Messi amb el pit que va servir per culminar la gran obra de Pep. Sis títols per a la història dels catorze que acabaria guanyant com a entrenador del Barça.

A Flick, el gran èxit li arribaria una dècada després, just quatre anys després que Guardiola marxés de Baviera per iniciar l’aventura al City. Flick va agafar el Bayern el novembre del 2019 com a relleu de Niko Kovac. Aquell era un Bayern sense identitat i Flick el va convertir en un Bayern històric. Va guanyar la copa contra el Leverkusen, la Bundesliga i la Champions en la final guanyada contra el PSG. Després vindrien la supercopa d’Alemanya contra el Dortmund, la supercopa d’Europa contra el Sevilla i l’esmentat mundial de clubs contra el Tigres.

Orlando serà aquesta matinada l’escenari de l’esperada foto de Pep i Flick. El passat gloriós del Barça i el present enigmàtic i que il·lusiona, cara a cara a Florida.

Dos equips de llegenda
2009
El sextet del Barça.
Pep va guanyar 14 títols com a entrenador del primer equip blaugrana. El sextet el va aconseguir en el seu primer any i mig a la banqueta. La copa contra l’Athletic a Mestalla va ser el seu primer títol i va culminar la seva gran obra contra l’Estudiantes de la Plata en el mundial de clubs.
2020
El sextet del Bayern.
Flick va agafar l’equip el novembre del 2019 després de la destitució de Niko Kovac i en només un any va omplir les vitrines del Bayern amb sis trofeus històrics. De la Champions guanyada contra el PSG a Lisboa al mundial de clubs guanyat contra el Tigres de Mèxic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)