El Barça cau golejat contra el Mònaco en la festa del Gamper (0-3)

El Barça s’ha estrenat aquest vespre davant la seva afició amb una derrota contra el Mònaco (0-3), en el marc de la 59a edició del Trofeu Joan Gamper. Els blaugrana, que han anat de més a menys, han pagat car molt cares unes desconnexions que ha sabut aprofitar el conjunt visitant. Més enllà del resultat, tampoc s’ha pogut veure la millor versió dels culers. Estrena del tot decebedora de l’era Hansi Flick, que haurà de buscar la manera de tocar les tecles necessàries per capgirar aquesta dinàmica. I és que aquest ha estat l’últim test de pretemporada abans de començar la competició oficial, dissabte 17 d’agost a Mestalla contra el València (21.30h).

L’inici del Barça ha estat trepidant. Els blaugranes han sortit com una piconadora, i en la primera jugada Pau Víctor ha pogut obrir la llauna amb una rematada a boca de canó que ha marxat per sobre el travesser. Gran centrada des de la banda esquerra de Raphinha que no ha pogut materialitzar el santcugatenc. Els de Hansi Flick han continuat mossegant, amb constants arribades amb perill, però faltava més contundència en els metres finals. Bona posada en escena dels culers, pressionant a dalt, recuperant ràpidament l’esfèrica i amb les idees molt clares què fer amb la pilota als peus. En el minut 11, Iñigo Martínez també l’ha tinguda amb una rematada de cap que ha sortit fregant el pal llarg i, poc després, Lewandowski també ho ha provat des de la frontal. El Mònaco, per la seva banda, no aconseguia inquietar la porteria rival. Arribades molt tímides tallades d’arrel pels blaugrana. Amb el pas dels minuts, però, el duel ha anat abaixant de pulsacions. Els culers estaven més imprecisos, amb un joc molt previsible que no aconseguia superar la defensa visitant. I el Mònaco ho ha aprofitat per assetjar amb més perill la porteria defensada per Ter Stegen. Al final, però, el marcador no s’ha mogut i s’ha arribat al descans amb l’empat a 0 inicial.

Al començament de la represa, Hansi Flick ha fet els primers canvis. Sergi Domínguez i Gündogan han entrat en el lloc de Christensen i Pablo Torre. L’inici, però, ha estat ben diferent al de la primera part. Tot just començar, el Mònaco s’ha avançat en el marcador en aprofitar un desajust dels blaugrana en zona perillosa. Passada molt fluixa d’Iñigo des de la seva àrea a Bernal, que s’adorm i no se n’adona que el pressionaven. Des del darrere, Camara li pispa la pilota i a plaer supera a Ter Stegen per situar el 0 a 1 (50’). Embolo ha fet la ferida més grossa quan en el 57’ ha aprofitat una passada filtrada de Minamino per fer el segon de la nit. La jugada s’havia iniciat després d’una pèrdua de pilota de Gündogan. Amb aquest panorama, Hansi Flick no li ha quedat un altre que esgotar les seves últimes bales. Lamine Yamal, Ferran Torres, Héctor Fort i Gerard Martín han estat els protagonistes escollits per mirar de capgirar el marcador. Sobretot, amb Lamine Yamal al camp, l’equip ha fet un pas endavant. Pau Víctor ha estat molt a prop d’escurçar les distàncies, amb un xut picat que ha marxat lleugerament desviat, i Lamine Yamal ho ha provat amb un xut llunyà. La realitat, però, és que l’equip continuava molt desdibuixat, i el tercer ha acabat arribant. En el 85’, Mawissa s’ha trobat amb la pilota en el segon pal i l’ha enviada al fons de la xarxa. Molt han de canviar les coses. Les proves s’han acabat. Comença l’hora de la veritat.