Barça

Primera prova superada

El Barça de Hansi Flick arrenca amb una victòria al feu del València, sobreposant-se a l’adversa situació pel que fa a plantilla en què es presenta a l’estrena i farcit de joves

L’ariet polonès lidera amb doblet la remuntada del conjunt culer, que comença perdent

València 1 Barça 2

BARÇA:Ter Stegen; Kounde, Cubarsí (Christensen, 64’), Iñigo Martínez, Balde (Gerard Martín, 64’); Bernal, Casadó, Raphinha; Lamine Yamal (Pau Víctor, 86’), Lewandowski i Ferran Torres (Pedri, 64’). VALÈNCIA:Mamardashvili; Correia, Mosquera, Yarek, Jesús Vázquez (Tejón, 77’); Javi Guerra (Guillamón, 86’), Pepelu, André Almeida (Dani Gómez, 66’); Rafa Mir (Otorbi, 77’), Hugo Duro i Diego López (Foulquier, 66’). GOLS:1-0 (44’) Hugo Duro. 1-1 (45+5’) Lewandowski. 1-2 (49’) Lewandowski, de penal.ÀRBITRE:Sánchez Martínez (col·legi murcià) amb Iglesias Villanueva (gallec) al VAR.T.G:Als locals Jesús Vázquez i Pepelu; als visitants Cubarsí, Koundé i Christensen.

No va presentar-se el Barça de Hansi Flick a l’estrena en la lliga a Mestalla en la millor de les situacions. I és que l’equip blaugrana no és que estigui en construcció, que també, sinó que està faltat de peces que han d’acabar sent capitals, ja sigui perquè no hi són –per lesió perquè han d’arribar– o perquè estan lluny de la millor versió per falta de preparació. Així, la prova que tenia al davant a València el conjunt culer era difícil i la va superar (1-2). Tres punts per començar per a un equip que té un marge de creixement immens.

Perquè realment poc es va poder veure del que vol Flick del seu grup. Sí que va quedar clara una cosa: competirà. Ahir, amb participació de moltíssims joves, de fet tres dels titulars eren menors d’edat –Marc Bernal (17 anys, 2 mesos i 21 dies), Pau Cubarsí (17 anys, 6 mesos i 25 dies) i Lamine Yamal (17 anys, 1 mes i 4 dies)–, va fer-ho. També van jugar Gerard Martín i Pau Víctor (22 anys), que van debutar de blaugrana oficialment en el segon temps, i Marc Casadó (20), que va sortir d’inici. Al final, però, el més veterà va resoldre. Lewandowski, que la setmana que ve farà 36 anys, va ser l’autor dels dos gols del Barça, que van capgirar la inicial diana d’Hugo Duro i van donar el triomf.

Així, amb la situació adversa per la situació de la plantilla, Flick, amb deficiències sobretot al mig del camp, en què la llista d’absències és àmplia i no hi van ser Dani Olmo, ni Fermín, ni Gündogan, ni De Jong, ni Gavi, mentre que Pedri va ser suplent, va apostar des del principi a la medul·lar pels dos joves que més l’han encisat a la pretemporada: Marc Bernal i Marc Casadó, que van formar triangle al mig amb Raphinha, i van complir de meravella.

Menys fins van estar altres d’experts com Ferran Torres, Raphinha o Lewandowski –tot i els dos últims acabant sent diferencials–, extremament espessos amb la pilota i que van hipotecar multitud de jugades ofensives del conjunt blaugrana amb passades desencertades, a destemps i pèrdues en la primera meitat. Li va costar doncs al Barça generar-li perill a un molt ben endreçat València, que esperava al darrere per córrer endavant quan recuperava. Lamine Yamal, insistent a la dreta, i Balde, arribador a l’esquerra, van ser els principals arguments dels blaugrana que només van aconseguir inquietar Mamardashvili amb xuts de lluny. Els xe, en canvi, sí van ser més punyents, amb camp per córrer i percudint per ambdues bandes. Van ser un problema per al Barça les transicions del València, ja que als atacants culers els va costar molt replegar, segurament producte pel punt de curs en què ens trobem, i els valencianistes acabaven atacant contra pocs efectius. Així, els blaugrana van patir i en accions similars, primer Rafa Mir, gairebé caça de cap una verinosa centrada, i després, Cubarsí, a punt va estar de fer-se dos gols en pròpia porteria, refusant dues centrades al límit –una va marxar fregant el pal i l’altra la va aturar Ter Stegen.

No estava gens còmode així el Barça i finalment va acabar encaixant. La diana, com era de preveure, va arribar producte d’una transició ràpida dels de Ruben Baraja, facilitada per una mala pressió blaugrana, i que va desembocar en una centrada de Diego López culminada de cap per Hugo Duro (44’). L’acció, tot sigui dit, va estar molt mal defensada dins l’àrea amb Kounde contemplatiu davant del centrador i Iñigo Martínez i Balde sense marcar el rematador dins de l’àrea.

El descans estava a tocar, però el Barça va reaccionar, va pujar la pistonada i, en la jugada següent, Casadó va estar a punt d’empatar, després d’una centrada de Balde. Tot seguit, de nou, en una nova acció originada per Balde, que va centrar al segon pal per Lamine Yamal, que va posar-la dins de l’àrea, Lewandowski (45+5’), va fer l’empat. Entre les dues jugades, en un moment de frenesí, el València va estar a punt d’obrir escletxa via Hugo Duro, però Cubarsí va treure el seu xut sobre de la línia.

D’aquesta manera va salvar-se el Barça, que va sortir a la represa diferent. Lamine Yamal va avisar només sortir i, al moment, Raphinha va provocar un penal, que Lewandowski (49’) va aprofitar per posar els barcelonistes al davant. I ja no es va moure el marcador. L’equip orientat per Flick va ordenar-se bé, va deixar de concedir al darrere i va guanyar pes amb la pilota. L’entrada de Pedri, que va tornar després de la lesió a l’Eurocopa, va ser transcendental en aquest sentit. De fet, els culers van perdonar tres clares ocasions que haurien donat tranquil·litat via Ferran Torres, Casadó i Lewandowski, que no la van encertar.

La primera prova, superada.

DEBUTANTS

Marc Bernal, Gerard Martín i Pau Víctor van estrenar-se oficialment

LA DADA

3
menors d’edat
van ser titulars al Barça: Lamine Yamal, Pau Cubarsí i Marc Bernal.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)