El Barça guanya el Milan en un Gamper de rècord (2-0)

Ewa Pajor ha tornat a veure porteria i Alèxia ha fet una obra d’art per sentenciar en un Gamper que ha deixat el partit del femení amb més assistència al Johan

El Barça s’ha imposat al Milan (2-0) en el Trofeu Joan Gamper jugat a l’estadi Johan Cruyff. Les blaugranes han quallat un bon partit, de més a menys en ambdues meitats. Ewa Pajor ha tornat a marcar, com en els dos partits anteriors de pretemporada. Minuts per totes les futbolistes de Pere Romeu i una obra d’art d’Alèxia Putellas al tram final per tancar un vespre de rècord al Johan: el partit del femenín amb més espectadors de la història al Cruyff.

Ha arrencat molt endollat el Barça. Clàudia Pina i Sidney Schertenleib han protagonitzat els primers intents d’atac. La suïssa de 17 anys ha tret una fuetada espectacular des de la frontal que s’ha estavellat al travesser. A la tercera l’equip ha trobat premi. Una gran centrada de Graham Hansen des de la dreta l’ha enviat al fons de la xarxa Ewa Pajor, que continua sumant dianes en aquesta pretemporada, deixant clar que el Barça ha encertat de ple en la seva aposta per la posició de 9.

No han reduït marxes les de Pere Romeu. L’han tingut Walsh i Alba Caño immediatament després per fer el segon, però ha aconseguit aturar la portera rival. Pajor ha estat a prop de marcar un gol inversemblant amb l’esperó. Ha tornat a perdonar uns minuts després, enviant una rematada relativament senzilla al travesser després d’una gran acció individual d’Esmee Brugts per l’esquerra.

Ha sigut un atac i gol constant de les blaugranes el primer tram de partit, el Milan ha creuat comptades vegades el centre del camp amb pilota controlada. Però el ritme ha anat canviant, el Barça ha tingut minuts on li ha faltat més velocitat en la circulació i concedir menys temps a les rivals després de pèrdua. Tot i això, ha continuat arribant a l’àrea contrària, però amb menys encert del que és habitual. Just abans del descans, Hansen ha perdonat una acció claríssima després d’una brillant centrada de Pina.

La segona meitat ha iniciat com la primera, amb un Barça amb molta mobilitat i intentant imposar un ritme que les italianes no podien controlar. Pina i Hansen han tingut les primeres ocasions, de nou sense encert. Ha arribat la primera i única ocasió del Milan en el partit, molt clara. Un mà a mà que la davantera Sevenius ha enviat fora.

Ha entrat la jove del planter Cèlia Segura, que ha marcat gol en la primera pilota que ha tocat. L’àrbitre li ha anul·lat per un fora de joc inexistent. El pas dels minuts i els força canvis en ambdós equips han anat baixant el ritme. De més a menys, com en la primera meitat. El partit semblava abocat a acabar 1 a 0, però l’entrada d’Alèxia Putellas i Aitana Bonmatí ha fet que puguessin passar coses. Han passat.

Alèxia Putellas ha tret la vareta. Ha rebut una pilota uns metres pel davant del centre del camp, ha aixecat i ha vist la portera avançada. El final es pot imaginar. Golàs amb un toc sublim i precís per fer passar la pilota per sobre de Giuliani i fer esclatar un Johan de rècord. 5.579 espectadors han omplert les graderies, el partit del femení al Johan amb més aficionats de la història. La xifra, la diana de rigor de la golejadora Pajor i l’obra d’art d’Alèxia resumeixen un bon Gamper. El trofeu es torna a quedar a casa.