Obra d’art i rècord al Johan

Trofeu Joan Gamper. Pajor marca i Alèxia sentencia amb un golàs des del centre del camp en el partit del femení amb més aficionats de la història a l’estadi Johan Cruyff

Barça 2 Milan 0

BARÇA:Gemma Font; Jana (Engen, 64’), Marta Torrejón (Martina González, 73’), Mapi León (Szymczak, 73’), Esmee Brugts (Ona Batlle, 82’); Walsh (Alèxia Putellas, 82’), Schertenleib (Vicky López, 46’ (Aitana Bonmatí, 82’)), Alba Caño (Clara Serrajordi, 73’); Caroline Graham Hansen (Kika Nazareth, 64’), Clàudia Pina (Cèlia Segura, 64’) i Ewa Pajor (Patri Guijarro, 82’).MILAN:Giuliani; Koivisto, Swaby, Pigga, Sofia; Mesjasz, Mascarello, Ijeh; Marinelli, Dompig i Sevenius.GOLS:1-0 (18’) Ewa Pajor. 2-0 (90’) Alèxia Putellas.ÀRBITRE:Sandra González.T.G.:cap.PÚBLIC:5.579 espectadors a l’estadi Johan Cruyff.

Festa completa al Johan Cruyff. Més de 5.500 aficionats culers van omplir completament les graderies de l’estadi. Sense saber-ho, van assistir a un partit de rècord. De fet, ells en van ser els responsables. Va ser el partit del femení al Johan Cruyff amb més assistència de la història. Van poder gaudir d’un triomf de les de Pere Romeu, que van deixar un altre trofeu Joan Gamper a casa.

Les blaugrana van ser molt superiors al Milan, de principi a fi. El tècnic va optar per mesclar futbolistes importants i altres de molt joves en l’onze inicial. L’equip va sortir amb les idees molt clares, molt concentrat i enfonsant les italianes a la seva àrea. Clàudia Pina i Sidney Schertenleib van protagonitzar els primers intents d’atac. La suïssa de 17 anys, força entonada, va treure una fuetada espectacular des de la frontal que es va estavellar al travesser. A la tercera, l’equip va trobar premi. Una gran centrada de Graham Hansen des de la dreta, la va enviar al fons de la xarxa Ewa Pajor, que continua sumant dianes en aquesta pretemporada. En són ja quatre en els primers tres partits, deixant clar que el Barça ha encertat de ple en la seva aposta per a la posició de 9.

Les barcelonines van continuar acumulant ocasions de perill, després del gol. El resultat s’hauria pogut ampliar molt abans. Amb el pas dels minuts, però, l’equip va anar perdent ritme i velocitat en la circulació. Tot i això, Pajor i Hansen van perdonar dues ocasions clamoroses abans del descans. No va ser el dia de més encert de les jugadores.

El mateix guió es va repetir en la segona meitat. De més a menys. El Milan no havia arribat a porteria en el primer temps, i tan sols ho va fer una vegada en els 90 minuts. La davantera Sevenius va enviar alt un una contra una amb Gemma Font.

Va començar a arribar el festival de canvis a tots dos conjunts, com és habitual en aquests partits. Sempre es trenca el ritme. Però un dels canvis locals, la jove Cèlia Segura, va trobar porteria en la primera pilota que va tocar. L’àrbitra li va anul·lar el gol per un fora de joc inexistent.

Tot semblava abocat a acabar 1 a 0, però Pere Romeu va decidir fer entrar Aitana i Alèxia en els últims minuts. I aquesta darrera va treure la vareta per fer embogir els aficionats. Va rebre pràcticament al centre del camp, va veure avançada la portera rival i va enviar un xut sublim, tocat i precís, per superar-la per sobre i sentenciar el Gamper.

Així va culminar una festa que va començar amb la presentació de l’equip i el nou projecte que encapçala Pere Romeu. Té el llistó molt alt de la temporada passada, però sembla que la plantilla no ha perdut la fam de títols.