Barça

La versió més ‘killer’

L’ariet polonès està sent el jugador més decisiu en l’atac blaugrana, amb tres gols en dos partits

Ha firmat el seu millor inici de lliga dels darrers cinc anys i sembla estar vivint una segona joventut amb Hansi Flick

Robert Lewandowski ha arrencat la temporada oferint la seva millor versió i fent el que es demana a un “9”, marcar gols a dojo. Amb 36 anys acabats de complir –els va fer dimecres–, l’ariet polonès ha deixat clar que encara li queda molta corda per endavant i que el seu olfacte golejador continua a l’ordre del dia. Va ser el gran protagonista en la victòria per la mínima a Mestalla (1-2) amb un doblet, i ho va tornar a ser dissabte a Montjuïc amb un gol a les acaballes del partit contra l’Athletic que va permetre sumar tres punts més per continuar invictes en aquest inici de lliga. Hansi Flick està recuperant la versió més killer de Lewandowski, i el Barça ho celebra.

Insistència i perseverança són dos dels adjectius que millor descriuen el polonès. És un rematador nat que té entre cella i cella la porteria rival i que mai es dona per mort. No li deixis una pilota dins l’àrea, perquè l’enviarà al fons de la xarxa. El seu instint golejador és envejable. Ho va tornar a demostrar davant el conjunt basc. Abans de fer el gol de la victòria en el minut 75, Lewandowski va disposar de nombroses oportunitats, algunes de molt clares. Va estavellar dues pilotes al pal i també va topar amb Padilla en una rematada a boca de canó. Semblava que no era el seu dia, però la sort també es busca. Finalment, va aconseguir el gol que tant havia buscat en aprofitar un refús del porter visitant després d’una gran jugada de Raphinha i Pedri. Tres gols en dos partits que inviten a l’optimisme.

Hansi Flick, home de poques paraules, però que sap perfectament el que diu i com ho diu, va elogiar el polonès un cop va finalitzar el matx. “El conec molt bé, vaig treballar amb ell fa temps. Està al cent per cent de forma física. En la primera part podria haver marcat un o dos gols. És un golejador nat i el seu gol ens ha donat els tres punts i la victòria”, va dir el tècnic alemany. “Robert és molt professional, es pren molt seriosament el tema de la condició física, és un tema de cos, no d’edat. Quan té una visió positiva i està en forma, ens aporta molt perquè sap marcar i gestionar la pressió. És un gran jugador amb una carrera d’èxit de molts anys”, va afegir-hi.

El millor inici de curs

Els números parlen per si sols. Amb aquests tres gols en dues jornades de lliga, Lewandowski ha fet el seu millor inici anotador en les tres temporades com a jugador del Barça, però també millora els registres de les anteriors dues campanyes en el Bayern de Múnic. En el primer curs com a culer, va marcar dos gols en els dos primers partits gràcies a un doblet contra la Real Sociedad. L’any passat, en les dues primeres jornades, es va quedar en blanc. Si anem més enrere, amb el Bayern, la temporada 2021/22, es va estrenar amb dos gols, l’un contra el Borussia Mönchengladbach i l’altre davant el Colònia. En la 2020/21 en va fer un i de penal, però acabaria firmant el seu millor any com a golejador amb 41 gols en 29 partits en la Bundesliga. Un curs, per cert, en què hi havia Hansi Flick a la banqueta. Ens hem de remuntar al 2019/20 per trobar el seu millor inici golejador, quan va fer cinc dianes en els dos primers duels, també sota les ordres del tècnic alemany. Aquella temporada va arribar a encadenar 13 partits consecutius marcant.

El paper de Hansi Flick

Sembla, doncs, que l’arribada de Hansi Flick ha tornat a despertar l’instint golejador de Lewandowski després que es posés en dubte la seva capacitat per continuar jugant al més alt nivell. Xavi no el volia en l’equip, però l’arribada de Flick ho ha canviat tot. L’entrenador blaugrana el coneix perfectament i sap com ho ha de fer perquè mostri la seva millor versió, amb bons entrenaments i alguns ajustos en la tàctica que l’afavoreixen en el joc. La seva veterania l’ajuda a gestionar molt bé els esforços i saber quan ha d’anar a la pressió i quan no. Això li permet estar més fresc de cames quan ha de finalitzar les jugades.

Amb aquest inici de lliga, s’està constatant el que ja es preveia. Hansi Flick era la millor opció per recuperar les xifres d’un gran golejador. En les dues temporades en què van coincidir en el Bayern, Lewy va marcar 103 gols en 87 partits. La mitjana és d’1,18 gols per matx. Ara pot estar vivint una segona joventut. Va a ritme de pitxitxi. Ja ho va ser el 2022/23 amb 23 gols. Enguany, la lluita per ser el màxim golejador promet ser apassionant.

LES DADES

5
gols
va marcar la temporada 2019/20 en les dues primeres jornades de la Bundesliga

LES REACCIONS

103
gols
en 87 partits va fer Lewandowski en els dos cursos que va coincidir amb Hansi Flick en el Bayern
Lewandowski està al cent per cent de forma física. És un golejador nat
Hansi Flick
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)