El Barça remunta i guanya al Rayo amb un Olmo brillant (1-2)

El gran fitxatge de l’estiu ha debutat al segon temps i ha sigut clau per millorar el Barça i aconseguir capgirar el partit

El Barça guanya al Rayo Vallecano a domicili (1-2) i suma la tercera victòria consecutiva en l’inici de la lliga. Un extraordinari Olmo, que ha debutat en començar la segona part, ha sigut clau perquè el Barça hagi remuntat la diana inicial dels locals. Pedri ha empatat i el mateix Olmo ha marcat l’1 a 2.

Molt millor el Rayo en els primers compassos. Més intens, amb una gran pressió alta que ha ofegat al Barça i fent mal amb atacs verticals i ràpids per les bandes. Així ha amenaçat en diverses ocasions abans d’acabar trobant el primer gol al minut nou de partit. Una passada a l’espai per De Frutos a l’esquena de Gerard Martín ha permès a l’extrem habilitar a Unai López a l’interior de l’àrea i que el migcampista superés a Ter Stegen pel pal curt.

Li ha costat al Barça estabilitzar-se a Vallecas. Ha millorat l’equip amb el pas dels minuts i, especialment a partir de la mitja hora, ha començat a sortir i a ser capaç d’enfonsar al Rayo a camp propi. Íñigo Martínez ha sigut el primer a rematar a porteria en una acció a pilota aturada. Després, Lamine Yamal ho ha intentat en diverses ocasions. Tot i això, els locals han sigut capaços de defensar-se sense patir en excés i arribar al descans amb avantatge.

Ha sorprès la no presència d’Olmo a l’onze després de ser inscrit, però no ha durat més de 45 minuts. Escalfament al descans i a la gespa a la represa. Debut amb el Barça a per la remuntada. Ha sortit a totes l’equip de Flick, arribant constantment. Lewandowski ha fregat el gol en dues ocasions i Raphinha ho ha intentat de falta. Ha aparegut Olmo per deixar anar una fuetada escandalosa des de la frontal des de tres quarts de camp que s’ha estavellat al travesser.

No trobava el premi de l’empat, però Pedri ha decidit que el volia. Ha arrencat una jugada al centre del camp i, després de combinar amb Raphinha, ha posat la pilota lluny del català Dani Cárdenas. Ha seguit insistint el Barça i ha trobat el segon. El rebuig d’un xut de Lamine l’ha acabat enviant al fons de la xarxa Lewandowski, però el VAR ha avisat a l’àrbitre que ha acabat xiulant falta de Koundé en l’inici de l’acció. En canvi, no ha intervingut en un possible penal anterior sobre Dani Olmo.

Però el mateix terrassenc s’ha encarregat de solucionar-ho. Ha rebut una pilota a l’interior de l’àrea de Lamine, ha controlat amb l’esquerra i ha definit amb la mateixa cama dolenta al pal allunyat del porter. Absolutament diferencial el nivell d’Olmo, un debut immillorable. Ha sigut clau per explicar la remuntada blaugrana.

Tan sols dues males notícies. Pedri i Bernal han acabat el partit amb molèsties físiques. El canari per una entrada de Ciss i Bernal per un mal gest en l’intent de robar-li la pilota a Isi. Ha acabat amb un menys el Barça, perquè quan s’ha fet mal el del planter ja no tenia finestres Flick. Pitjors sensacions ha deixat l’acció de Bernal, que ha sortit de Vallecas sense poder recolzar el peu i amb dolències al genoll. Nteka ha tingut l’empat en una de les darreres jugades, però s’ha salvat l’equip català.

Com el d’Olmo, absolutament immillorable és l’inici del Barça de Flick a la lliga. Nou punts de nou possibles. Tres victòries, nova remuntada a domicili com ja va passar a Mestalla, i lideratge en solitari de la Primera Divisió. No es pot demanar més.