Barça

Un malson que es repeteix

Plantilla. Bernal té un trencament del lligament encreuat del genoll esquerre i el menisc afectat, passarà per la sala d’operacions i tot indica que podria haver dit adeu a la temporada

La victòria del Barça a Vallecas va ser d’aquelles importants, de les que t’acaben permetent lluitar pel títol de lliga. Remuntada en un camp sempre complicat, després d’una segona meitat espectacular i amb Dani Olmo posant-se l’equip a l’esquena en el seu debut. Tot anava sobre rodes, era un panorama idíl·lic per afrontar el duel del cap de setmana contra el Valladolid i arribar a l’aturada de seleccions amb un ple de punts. Però tot es va espatllar en el minut 96. Marc Bernal va intentar robar la pilota a Isi i es va acabar enduent un cop que ha acabat en tragèdia.

“És una victòria trista per Bernal.” Així de clar es va mostrar Hansi Flick tan bon punt va acabar el partit i després de col·locar-se líder de la lliga. Tot apuntava a una lesió molt greu del jove del planter, i així ha estat. Les proves mèdiques que se li van fer ahir a Barcelona van confirmar els pitjors presagis. Bernal té una ruptura del lligament encreuat anterior del genoll esquerre i una lesió associada al menisc extern, que l’obligarà a passar per la sala d’operacions. Ningú li treu els sis mesos de baixa, i aquest seria el període més optimista. No seria gens estrany que hagués d’esperar fins als vuit mesos per tornar a jugar. De fet, en alguns casos s’arriba a complir un any. Per tant, tot indica que el migcampista s’ha acomiadat d’aquesta temporada.

Tot i això, el drama de la situació va més enllà del futur immediat. La de Bernal és una més, una lesió greu més d’un jove futbolista de la Masia que acabava de fer eclosió amb el primer equip del Barça. Se suma a la llista dels Ansu Fati, Pedri, Balde i Gavi. De fet, les lesions d’aquest darrer i Bernal són molt similars. Aquest tipus de trencaments en edat prematura, especialment al genoll, poden condicionar carreres, és una realitat. Ha passat amb Ansu i caldrà veure com torna Gavi. També hi ha casos de recuperacions molt positives que han oblidat completament la lesió, en això s’haurà de centrar Bernal. Però és evident que el Barça no té fortuna els darrers anys amb aquest tipus de situacions, un peatge molt car i molt injust per a qualsevol futbolista, especialment per als més joves.

En el present més pròxim, amb Bernal el Barça perd un jugador que s’havia convertit en titular indiscutible per a Hansi Flick. Debut amb 17 anys i tres titularitats en els primers partits de lliga, oferint un gran nivell. A més, en una posició en què no existeix pràcticament cap substitut natural. Per això la seva baixa és un daltabaix en els plans del tècnic alemany.

Les opcions passen per situar-hi Casadó, però Flick l’ha utilitzat fins ara més endavant, com a interior. Pedri també hi podria jugar, però no és la seva millor posició. Si ens fixem en què ha fet Flick quan ha canviat Bernal, l’opció és un central. Eric Garcia o Christensen. La lesió de diversos mesos del danès deixa el català com a única alternativa, malgrat que sembla difícil d’imaginar que sigui el titular en aquesta parcel·la durant tants mesos.

En aquest escenari s’obren dues possibilitats: recórrer de nou al planter o anar al mercat. El club té unes limitacions evidents amb el fair play; per tant, el futbolista que podria arribar hauria de complir uns requisits força marcats. Sembla que, tenint en compte que queden molt pocs dies per fitxar, l’opció seria una cessió d’un jugador amb una fitxa no especialment elevada. Toca esperar, tenir paciència. A llarg termini amb Bernal i en les pròximes hores per saber què decideix el Barça.

PREOCUPANT

Ansu Fati, Pedri, Gavi, Balde i ara Bernal, molts joves amb lesions de gravetat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Graham Hansen agafa el relleu

SANT JOAN DESPÍ
 

Araujo afronta el següent pas

BARCELONA
 

Lewy, culer centenari

barcelona
 

El Barça guanya el primer partit al Johan, contra la Real (3-1)

SANT JOAN DESPÍ
 

Araujo continua amb la recuperació ja a la Ciutat Esportiva

barcelona
 
Pau Víctor
JUGADOR DEL BARÇA

“Per a mi, tenir un analista ha estat fonamental”

SANT JOAN DESPÍ
 

Cap a la recuperació

barcelona
 

Gavi, el retorn més esperat

barcelona
 

El primer al Johan

barcelona