Barça

La nova Champions

Barça i Girona esperen els rivals de la primera fase de la màxima competició continental en el sorteig que es farà avui (18h)

La present edició és diferent i consisteix en una lliga de 36 equips, en què cadascun s’enfrontarà a vuit oponents –dos de cada de bombo–, disputant quatre partits a casa i quatre a fora

La Champions League comença avui a agafar forma. I és que aquesta tarda (18 h), al Grimaldi Forum de Mònaco, es farà el sorteig . Esperen Barça i Girona doncs, rivals en un torneig renovat. I és que aquesta és una nova Champions, ja que el format és distint del dels últims anys. El canvi rau en la primera fase; darrerament, aquesta estació del torneig consistia en una fase de vuit grups, en què cadascun d’ells s’enfrontava contra tots –un equip disputava tres partits a casa i tres a fora– i en què els dos primers es classificaven per als vuitens de final. Això ara passa a la història i no hi haurà grups. En aquesta edició 2024/25 hi haurà una lliga de 36 participants. Evidentment, però, no jugaran tots contra tots. Els equips jugaran vuit partits, però tots ells contra rivals diferents, disputant quatre partits a casa i quatre a fora, i els resultats de cada partit decidiran la classificació general de la lliga conjunta de 36 equips, amb tres punts atorgats per victòria i un per empat. Quan finalitzi la lliga, és a dir, quan tots els equips hagin jugat vuit partits, els vuit primers classificats avançaran automàticament als vuitens de final i els equips situats entre el 9è i el 24è lloc disputaran una eliminatòria de play-offs a doble partit per ser-hi. Del 25è en avall, quedaran eliminats, sense accés a l’Europa League. De vuitens de final en endavant, la competició segueix el mateix format que fins ara, amb tandes eliminatòries que condueixen fins a la final, que es disputarà el 31 de maig del 2025 a l’Allianz Arena de Munic.

El sorteig

En el sorteig d’avui, els equips es dividiran en quatre bombos segons el coeficient individual de cada club al començament de la temporada. El Barça és al número 1 i el Girona, que mai ha jugat competició europea, al 4. Hi ha una excepció, el vigent campió de la Champions anirà al bombo 1, sigui quin sigui el seu coeficient. En aquest cas és el Real Madrid, que ja hi hauria anat. Cada equip s’enfrontarà a dos rivals de cada bombo, un a casa i un altre a fora, la qual cosa farà que rivals del bombo 1, a priori el més potent, s’enfrontin entre ells. Hi ha una restricció, però: els clubs de la mateixa federació no poden enfrontar-se i un conjunt només pot quedar enquadrat amb un màxim de dos equips de la mateixa federació. D’aquesta manera, el Barça i el Girona, s’enfrontaran segur a dos dels equips de més nivell del continent: Manchester City, Bayern, PSG, Liverpool, Inter, Dortmund o Leipzig. Els duels d’envergadura estan garantits.

Així, el sorteig s’engegarà amb el bombo 1, assignant oponents a tots els equips, un darrere l’altre, i continuarà amb els altres bombos, en ordre descendent, fins que s’hagin assignat contrincants a tots els clubs. Els 36 equips se sortejaran manualment mitjançant les típiques boles, però els seus rivals els designarà un programa informàtic aleatòriament, que també decidirà quins partits es jugaran a casa i quins fora. Tot plegat es mostrarà en directe en pantalla a la sala del sorteig i per televisió. El que no se sabrà avui són les dates i els horaris dels partits, ja que això s’elaborarà posteriorment, per garantir que no hi hagi coincidències de calendari entre les competicions, i s’anunciarà aquest dissabte.

Europa League i Conference

També s’aplicaran canvis de format similars a l’Europa League, amb vuit partits i, per tant, vuit rivals diferents a la lliga conjunta de 36 equips, i a la Conference League, aquí amb sis partits i sis rivals diferents a la lliga, també de 36 equips. Els sortejos de les dues competicions, seran demà a partir de les 13h.

BOMBO 1
REAL MADRID
MANCHESTER CITY
BAYERN
PSG
LIVERPOOL
INTER
BORUSSIA DORTMUND
LEIPZIG
BARÇA
BOMBO 3
FEYENOORD
SPORTING CP
PSV EINDHOVEN
CELTIC
SALZBURG
YOUNG BOYS
DINAMO ZAGREB
LILLA
ESTRELLA ROJA
BOMBO 2
BAYER LEVERKUSEN
ATLÉTICO
ATALANTA
JUVENTUS
BENFICA
ARSENAL
BRUGES
MILAN
XAKHTAR
BOMBO 4
MÒNACO
ASTON VILLA
BOLONYA
GIRONA
STUTTGART
STURM GRAZ
BREST
SPARTA DE PRAGA
SLOVAN BRATISLAVA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Graham Hansen agafa el relleu

SANT JOAN DESPÍ
 

Araujo afronta el següent pas

BARCELONA
 

Lewy, culer centenari

barcelona
 

El Barça guanya el primer partit al Johan, contra la Real (3-1)

SANT JOAN DESPÍ
 

Araujo continua amb la recuperació ja a la Ciutat Esportiva

barcelona
 
Pau Víctor
JUGADOR DEL BARÇA

“Per a mi, tenir un analista ha estat fonamental”

SANT JOAN DESPÍ
 

Cap a la recuperació

barcelona
 

Gavi, el retorn més esperat

barcelona
 

El primer al Johan

barcelona