El Barça es desencalla a temps i acaba vencent a Riazor (0-3)

El conjunt blaugrana inicia l’etapa de Pere Romeu a la banqueta amb un treballat triomf a domicili contra el Deportivo gràcies a un doblet de la debutant Pajor (58’ i 88’) i un gol de Brugts (71’) a la segona meitat

El Barça reacciona a temps i inicia l’etapa de Pere Romeu a la banqueta amb un triomf treballat a Riazor contra el Deportivo (0-3), acabat d’ascendir a la màxima categoria del futbol femení, en la seva estrena a la Lliga F 2024/2025. Després d’uns primers 45’ sense gols, la superioritat qualitativa de les blaugrana ha acabat aflorant, i un gol de la debutant Ewa Pajor abans de l’hora de joc ha obert el camí abans que Brugts deixés el duel pràcticament sentenciat cap a l’equador de la segona meitat i l’atacant polonesa, amb el seu doblet, hi posés la cirereta al final.

La primera part ha tingut poques ocasions, i la més clara ha arribat al quart d’hora, quan Mapi León ha estat a punt de convertir un gol olímpic en l’execució d’un servei de cantonada (15’). Romeu no volia sorpreses, i és per això que, al descans, el tècnic ha fet entrar des de la banqueta a Aitana Bonmatí i Alèxia Putellas, un luxe que no es pot permetre cap altre equip del món. Les dues darreres guanyadores de la Pilota d’Or han substituït Alba Caño, que havia vist la targeta groga, i la portuguesa Kika Nazareth, nova incorporació que ha arribat procedent del Benfica.

Després d’aquest doble canvi, el conjunt barceloní ha començat a carburar i ha necessitat poc més de deu minuts per obrir la llauna després de trams d’insistent domini territorial. Mapi León ha provat una centrada que Graham ha rematat al segon pal, i tot i que Inés Pereira ha aturat en primera instància, Pajor, en una demostració d’olfacte i instint golejador, ha estat ben col·locada per aprofitar el refús que la portera local ha deixat dins l’àrea (0-1, 58’). D’aquesta manera, la futbolista polonesa, fitxada aquest estiu del Wolfsburg, ha vist porteria en el dia del seu debut.

Les catalanes han encarrilat la victòria poc després gràcies a una passada magistral d’Alèxia Putellas a l’esquena de la defensa que ha deixat la diana en safata per a Brugts, que només ha hagut d’empènyer la pilota de manera subtil al fons de la porteria (0-2, 71’). Ja en el tram final, les visitants han sentenciat definitivament el partit amb el doblet de Pajor, assistida per Graham (0-3, 88’), que ha posat la cirereta al pastís amb una actuació més que convincent per començar d’allò més bé la seva trajectòria com a davantera del Barça.