Barça

Cap a la recuperació

Economia. El Barça veu com el seu límit salarial creix 156 milions d’euros respecte a fa un any i el club guanya marge de maniobra per al futur immediat

Parlar del Barça i el fair play financer en els últims temps és parlar de constants maldecaps. Però sembla que aquesta tendència comença a canviar. LaLiga va presentar ahir els límits salarials actuals de tots els equips de la primera divisió i el del Barça és una molt bona notícia. Creix 156 milions d’euros respecte al que tenia fa un any, i arriba als 426,4 milions. El setembre del 2023 era de 270.

El conjunt blaugrana ha fet la feina i ha aconseguit reduir molt la massa salarial, fet que li permet augmentar molt les limitacions que l’han condicionat fins aquest últim mercat d’estiu a l’hora d’intentar reforçar-se. Tot indica que si el club continua en aquesta línia i és capaç d’arribar a la regla 1:1 el camí cap a la recuperació econòmica pot ser menys llarg del previst.

El director corporatiu de LaLiga, Javier Gómez, al costat de Javier Tebas, va confirmar que el Barça podria haver arribat aquest mateix estiu a l’1:1. “Han prioritzat el futur i esperar”, va afegir. Com va explicar Joan Laporta, el club és a 60 milions de poder arribar-hi. Els pot aconseguir a partir d’algun traspàs de jugadors importants o de signar el nou contracte amb Nike.

Això significa que al Barça li queda encara molta feina per fer. Continua excedit en el fair play financer i aconseguir netejar aquests pagaments pendents és clau perquè aquest creixement del límit salarial sigui útil per poder moure’s amb més llibertat en els propers mercats. A més, cal assenyalar que hi ha una part d’aquest augment de límit salarial que és temporal, vinculada a les obres al Camp Nou.

426,4 MILIONS

És ara el límit salarial del Barça, el club que més ha crescut en aquest apartat
1. Madrid 754,8 M€
2. BARÇA 426,4 M€
3. Atlético 310,7 M€
4. Real Sociedad 159,3 M€
5. Vila-real 135,9 M€
6. Betis 108,9 M€
7. Athletic Club 100,8 M€
8. GIRONA 94,5 M€
9. Celta 77,6 M€
10. València 74,6 M€
11. Mallorca 58,8 M€
12. Osasuna 51,9 M€
13. Rayo 45,4 M€
14. Valladolid 41,8 M€
15. Las Palmas 40,3 M€
16. Getafe 39,2 M€
17. Alavés 38,6 M€
18. Leganés 37,1 M€
19. ESPANYOL 8,8 M€
20. Sevilla 2,5 M€

A 60 MILIONS DE L’1:1

LaLiga va confirmar que el Barça podria haver-hi arribat aquest estiu

El Girona es catapulta

El límit salarial del Girona confirma que el club viu un moment molt dolç, no tan sols d’expansió esportiva, també econòmica. La xifra ha arribat als 94,5 milions d’euros, un increment de 42,5 milions respecte de l’any anterior. Això situa el club com el vuitè equip de la Lliga amb més pressupost per a la plantilla, un fet històric per als gironins, que han vist com la gran temporada passada i els moviments d’aquest darrer mercat els permet acabar ocupant un nou estatus dins del futbol espanyol.

El considerable augment d’aquest límit salarial els ha de permetre afrontar amb garanties el repte de continuar competint amb garanties a primera mentre es gaudeix del somni de la Champions.

L’Espanyol, pitjor que a segona

Era d’esperar, l’Espanyol viu una situació econòmica preocupant. El conjunt blanc-i-blau té un límit salarial de 8,8 milions d’euros, el segon més baix de la lliga, tan sols per sobre d’un Sevilla sota mínims.

De fet, la gravetat d’aquestes xifres queda clara veient que el club té menys límit salarial que fa un any, quan havia de competir a segona i era de 9,4. Els dos equips que han pujat, Leganés i Valladolid, han crescut moltíssim, superant ambdós els 35 milions.

El club periquito segueix excedit en les seves finances, una situació que els limita considerablement a l’hora de reforçar l’equip. Ha quedat clar aquest estiu, en el qual ha incorporat fins a set jugadors cedits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)