El Barça guanya el primer partit al Johan, contra la Real (3-1)

El Barça ha superat la Real Sociedad (3-1) en la seva estrena –i la de Pere Romeu a la banqueta– al Johan Cruyff en la lliga.

Amb Cata Coll, Ona Batlle, Aitana, Alexia i Patri a l’onze inicial, a diferència de l’estrena a Riazor, el Barça ha anat per feina. Aitana ha tingut a prop l’1-0, en un xut al travesser després d’una gran passada de Mapi (8’) i un altre més tard (15’). Pajor també ho ha provat, en un córner executat per Mapi (23’). No ha trigat gaire més a obrir la llauna el conjunt blaugrana. Alexia ha vist el forat cap a Walsh, i la centrada de l’anglesa l’ha recollit Graham Hansen, que no ha perdonat (27’). La noruega també ha marcat el 2-0, en un llançament de falta directa (31’). L’equip de José Luis Sánchez Vera, que com Romeu al Barça comença una nova etapa a la Real després del pas de Natalia Arroyo, ha arribat al descans sense més ensurts però lluny de l’àrea de Cata Coll.

La segona part ha començat amb una arribada de la Real, sense rematar, gràcies a un bon exercici defensiu de Graham Hansen. Les basques, amb fases de bona circulació, han intentat trepitjar més terreny blaugrana. La primera aparició a l’àrea visitant ha estat un xut suau amb molta intenció d’Aitana (53’). I en una bona entrada d’Ona Batlle per la dreta, Alexia ha rebut penal de la portera Lete. La capitana l’ha transformat en el 3-0 (62’), just abans de ser substituïda.

La Real ha retallat la diferència a partir d’un error de Cata Coll, que ha aprofitat Lucía Pardo amb un bonic xut (77’). Cata, això sí, ha estat clau per evitar el 3-2 de Cahynova (83’). El Barça ha abaixat el ritme en la segona part i ha creat menys perill, però no ha hagut de patir. En el temps afegit, Claudia Pina ha fet un gran xut que s’ha estavellat al travesser.