Barça

Europa apuja el llistó

Després d’un inici de lliga immaculat, el Barça intentarà continuar amb la bona dinàmica en la Champions

Els blaugrana s’estrenen contra el Mònaco (21 h)

La Champions ja és aquí. El nou Barça de Hansi Flick es tornarà a posar a prova aquesta nit (21 h) contra el Mònaco, en un escenari bastant més exigent que el que s’ha trobat fins ara. Les cinc victòries en cinc partits de lliga són un excel·lent punt de partida, però avui caldrà fer un pas endavant per aconseguir el primer triomf en l’estrena de la renovada competició continental de clubs.

El Mònaco, de fet, és l’únic equip que, de moment, ha aconseguit vèncer el Barça aquest curs. Això sí, va ser en un amistós de la pretemporada. El 12 d’agost passat, els monegascos es van endur a casa el trofeu Joan Gamper després d’imposar-se per un contundent 0 a 3 a l’estadi olímpic Lluís Companys amb gols de Lamine Camara, Breel Embolo i Christian Mawissa. Ara, però, la situació és completament diferent. Els blaugrana arriben endollats, amb ganes de començar amb bon peu la Champions, i aquest cop el duel es disputarà a domicili, a l’estadi Lluís II. El Barça afronta avui un nou repte.

Canvi d’escenari

La parròquia blaugrana, des que ha començat la temporada, viu instal·lada en un estat d’optimisme. El joc, la posada en escena i els resultats ho alimenten. Avui és un bon dia perquè el conjunt culer continuï mostrant les seves credencials, ara a Europa, on el Barça no ha aixecat el cap en els darrers anys. Sense anar més lluny, el curs passat van caure en els quarts de final contra el PSG. Ja fa nou anys que els blaugrana no arriben a una final de la Champions. Intentar tornar a tocar la glòria serà el gran al·licient d’aquesta edició.

Hansi Flick és l’artífex de la metamorfosi que ha experimentat l’equip. Ni l’aturada per seleccions els ha afectat. Van amb el peu a l’accelerador, i no està previst que l’aixequin. Els culers ja van veure el que són capaços de fer els d’Adi Hütter en el Gamper. Va servir d’avís. No hi ha millor manera de refer-se d’aquesta petita taca a l’expedient que imposar-se al mateix equip, ara en competició continental. Ara bé, no serà fàcil. I és que el Mònaco també arriba en un gran estat de forma. Són tercers de la Ligue 1, amb tres victòries en quatre partits. L’última, contra l’Auxerre, dissabte passat (0-3).

El segell de Hansi Flick

En aquest inici de curs, ja s’està veient com el tècnic alemany imposa el seu segell dins la gespa, però també fora, modificant alguns costums de l’anterior etapa. El de Heidelberg va decidir que l’entrenament de la vigília del debut a la Champions es fes a Barcelona en comptes de l’estadi del rival, i un cop acabat el matx pernoctaran en terres monegasques, en lloc de viatjar després del partit. L’objectiu no és cap altre que assegurar el descans de tots els futbolistes.

Pel que fa a la confecció de l’onze inicial, Hansi Flick es veurà obligat a introduir canvis. La nota negativa de la darrera exhibició dels culers contra el Girona va ser Dani Olmo, que va caure lesionat. Encara sense Fermín, Gavi i De Jong, com a possibles alternatives té sobre la taula els noms de Raphinha i Pablo Torre. L’altra cara de la moneda és Ansu Fati, que podria reaparèixer. El camí de l’equip de Hansi Flick a la Champions arrenca avui.

REAPARICIÓ

Ansu Fati, ja amb l’alta mèdica, podria entrar com a revulsiu des de la banqueta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)