Barça

Canvi de xip necessari

El Barça buscarà aquesta tarda (18.30 h) contra el Vila-real recuperar les sensacions que va perdre en la derrota en l’estrena en la Champions contra el Mònaco

Aconseguir el ple de victòries en sis jornades de lliga

El Barça té aquesta tarda contra el Vila-real una gran oportunitat per refer-se de l’ensopegada en l’estrena en la Champions contra el Mònaco. Una derrota que va estar totalment marcada per l’accidentada acció que van protagonitzar Ter Stegen i Eric Garcia en el minut 10 de partit, i que va suposar l’expulsió del futbolista de Martorell. Ara no queda més remei que canviar de xip, i tornar a centrar-se en la lliga, en què els blaugrana des que ha començat la temporada han anat d’exhibició en exhibició. Ple de victòries i immillorables sensacions. Només els monegascos, en la màxima competició continental, van ser capaços d’aigualir la festa culer.

El d’avui és un escenari ideal per reaccionar i demostrar que el líder continua ben viu. El matx es juga a La Cerámica, un camp sempre complicat, i el rival és el Vila-real, equip que no posa les coses mai fàcils i que arriba embalat. Dinàmica molt bona la que porta el conjunt dirigit per Marcelino, que encara no sap què és perdre en aquest inici de lliga. Els groguets tenen un balanç de tres victòries (Sevilla, Celta i Mallorca) i dos empats (Atlético i València). Tornar a sumar de tres en la sisena jornada, doncs, suposaria un cop sobre la taula per als culers, que no volen que apareguin més nervis ni dins ni fora del vestidor.

En aquest partit, el Barça haurà de tornar a demostrar la seva maduresa i pas endavant que ha fet des que el tècnic alemany ha agafat les regnes de l’equip. I és que avui serà vital tenir més lucidesa que mai. Els blaugrana han tingut molt poc marge de recuperació des que van perdre a l’estadi Lluís II. Ahir, a les 11 h del matí, van fer l’última sessió d’entrenament, en què, per cert, no hi eren ni Marc Casadó ni Pedri, que es van quedar al gimnàs. Decisió de Flick per cuidar-los amb vista a un calendari d’allò més exigent. Tot i això, avui no perilla la seva participació. Tot el contrari del Vila-real, que ha disposat de tota la setmana per preparar aquest compromís. Volen posar les coses difícils a un Barça que ja saben el que és guanyar-los. Ho van fer la temporada passada en el partit de la segona volta a Montjuïc (3-5). Al feu groguet, però, el triomf va ser per als blaugrana, que es van imposar per un ajustat 3-4. De fet, si mirem més enrere, el balanç per als culers és extraordinari. De les últimes quinze visites a Vila-real, el Barça no ha perdut cap duel –13 victòries i dos empats.

En aquest partit, però, Hansi Flick tornarà a estar condicionat per les nombroses baixes que té l’equip. No hi seran els lesionats Araujo, Gavi, Christensen, Fermín, Dani Olmo i Marc Bernal, ni tampoc Ferran Torres, que està sancionat. Tot fa pensar, doncs, que l’alemany repetirà l’onze de dijous passat. Eric Garcia tornarà a jugar en el doble pivot amb Casadó, i Pedri es mantindrà a la mitjapunta.

La derrota contra el Mònaco va ser un toc d’atenció. Analitzats els errors, cal continuar endavant. Avui, nova prova de foc.

RIVAL EXIGENT

El Vila-real encara no ha perdut cap partit, amb tres victòries i dos empats

PRECEDENTS

El curs passat, el Barça va guanyar a la Plana (3-4) i va perdre en un dia marcat (3-5)

POQUES ROTACIONS

Condicionat per les nombroses baixes, Flick podria repetir l’onze de Mònaco
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)