Barça

Aitana Bonmatí: “Vull continuar fent història amb aquest club”

El Barça ha renovat a la millor jugadora del món fins al 2028. Aitana Bonmatí continuarà lligada al club de la seva vida durant quatre anys més. La migcampista de Sant Pere de Ribes ho va celebrar marcant el gol de la victòria del Barça aquest cap de setmana a Sevilla. Aitana encadena 13 anys al club, la meitat de la seva vida, i la renovació ha sigut “molt especial”. “Porto el Barça com un sentiment molt profund a dins meu, cada vegada que vesteixo aquesta samarreta és especial i era molt important continuar aquí”, manifesta Aitana en una entrevista a Barça One. La jugadora agraeix l’esforç del club i assegura que les dues parts han treballat per arribar a un acord.

Aitana reflexiona durant l’entrevista al voltant de la figura de Johan Cruyff: “No el vaig poder conèixer en persona, però sé la importància que té en el món del futbol, i al Barça. Sempre m’hi intento identificar molt, tinc la sort de ser ambaixadora de la seva Fundació.” La del planter blaugrana explica que ha portat “l’esport a dins” des que va néixer: “el futbol era una cosa meva, innata, vaig començar a jugar-hi a l’escola i vaig veure que era la meva passió, per sobre del bàsquet.”

Després d’haver-ho guanyat absolutament tot amb el Barça i amb la selecció espanyola, Aitana segueix amb fam de més: “l’exigència i competitivitat que tinc, la mentalitat guanyadora, és el que em fa llevar-me cada dia i voler més. El dia que ho deixi de tenir, deixaré de ser la jugadora que soc”. La de Sant Pere de Ribas afirma que somia en “seguir fent història amb aquest club”, per això ha decidit quedar-se. “Hi tinc molta confiança, hem demostrat que som un equip únic i ho volem continuar sent”, afegeix.

Tot i això, Aitana deixa clar que tots els camins tenen moments complicats: “N’hi ha hagut moltíssims. Sembla tot molt bonic perquè no parem de guanyar Champions, però hi ha moments delicats. Va haver-hi un moment complicat en les darreres temporada, vaig estar a punt de deixar-ho perquè pensava que estava patint massa i el futbol no em compensava”.

Sobre l’evolució del futbol femení els darrers anys, Aitana espera que “sigui imparable” i destaca que continuen fent la seva feina a dins el camp. És indubtable la transcendència d’aquest Barça i de la mateixa Aitana Bonmatí més enllà de la gespa, i la jugadora ho accepta: “Tinc una responsabilitat molt gran, la meva veu pot arribar a molta gent i quan puc ajudar en algunes causes com els refugiats, a grups desfavorits, per la llengua o per la dona, ho faig.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)