Barça

La vida sense Ter Stegen

El capità del Barça, amb una ruptura completa del tendó rotular del genoll dret, va ser intervingut ahir a la tarda de forma satisfactòria

El temps de rehabilitació s’estima que serà d’uns vuit mesos i, per tant, ho té difícil per tornar a jugar aquest curs

El Barça es disposa a aprendre a viure sense Marc-André ter Stegen. El sentinella, propietari de la porteria blaugrana en la darrera dècada, diu pràcticament adeu a la temporada, després que es confirmés la greu lesió que té al genoll dret i que fos, ahir mateix, intervingut quirúrgicament. L’alemany es va fer una ruptura completa del tendó rotular del genoll dret diumenge al feu del Vila-real (1-5), una de les lesions més complicades que pot fer-se un futbolista, de la qual va ser operat de manera satisfactòria pel doctor Joan Carles Monllau amb la supervisió dels serveis mèdics del club culer. El temps de baixa estimat per una lesió d’aquest tipus és d’uns vuit mesos, però, òbviament, podria ser més, i, és clar, tractant-se d’una zona que fa anys que fa la guitza al porter, s’anirà encara amb més cura. Ho té difícil per tornar a jugar aquest curs.

I és que el tendó rotular del genoll dret l’ha importunat molt, a Ter Stegen, en la seva trajectòria. Les molèsties van començar fa més d’un lustre, el maig del 2019, quan va tenir una tendinopatia que va fer que es perdés alguns enfrontaments i que en jugués molts amb dolor. Va intentar superar el contratemps amb un tractament conservador, però finalment va haver de passar per la sala d’operacions un any després. D’aquesta manera, l’agost del 2020, el doctor Ramon Cugat va intervenir-lo. Tot i això, no va acabar de fer net i va haver de tornar a ser operat nou mesos més tard, l’agost del 2021 –aquesta vegada l’operació va anar a càrrec del doctor suec Haakan Alfredson–. Des d’aleshores, i després d’un temps d’aclimatació per les seguides intervencions, el problema havia desaparegut, però diumenge a l’estadi de la Ceràmica el malson va tornar per al capità amb una lesió al maleït tendó rotular, que aquesta vegada es va trencar completament, una lesió molt més dura que la que havia arrossegat. Com acostuma a passar en aquest tipus d’incidents, va ser en una acció d’allò més comú. S’acostava el descans quan, just en el minut 45, el porter de 32 anys va blocar la centrada d’un córner i en el moment de recolzar els peus a terra, després de saltar, el genoll dret li va fer un mal gest. De seguida, amb el comportament de Ter Stegen, estirat a terra i cridant, i les reaccions de companys i rivals, que van demanar el canvi immediatament, es va saber que s’havia lesionat de gravetat. D’aquesta manera, el de Mönchengladbach va ser tret de la gespa en llitera i va ser traslladat a l’hospital Vithas Castellón, on va ser atès i se li va fer una primera exploració que ja va determinar el diagnòstic que ahir es va acabar confirmant.

La baixa suposa un cop dur per al jugador i per a la plantilla, que ahir va fer públics a les xarxes socials diversos missatges de suport.

ZONA DELICADA

El tendó rotular del genoll dret del porter de 32 anys ja havia estat operat dos cops
IÑAKI PEÑA
“Molts ànims. Tornaràs més fort”
ARAUJO
“Molta força. Estem amb tu”
LEWANDOWSKI
“Segueix fort”
GAVI
“Força, germà. Estem amb tu, capità”
KOUNDE
“Molts ànims, Marc. Estarem al teu costat”
DANI OLMO
“Segur que tornaràs més fort i que ens donaràs tantes alegries com fins ara. Estem amb tu”
CUBARSÍ
“Molta força, «capi»”
LAMINE YAMAL
“Molta força, Marc. Ets fort”
FERRAN TORRES
“Estem tots amb tu”
FERMÍN
“Amb tu, capità”
ERIC GARCIA
“Sempre amb tu, capità”
ANSU FATI
“Força, capità!”
PAU VÍCTOR
“Tornaràs més fort. Molts ànims, «capi»!”
CASADÓ
“Molta força, «capi»!
BALDE
“Molts d’ànims, Marc! Estem tots amb tu”
HÉCTOR FORT
“Força, «capi»!
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)