Barça

Lewandowski signa el setè

Amb el seu gol número set en el campionat, l’ariet polonès dona el setè triomf al Barça, que supera el Getafe i es manté líder invicte, amb quatre punts d’avantatge respecte del Real Madrid

BARÇA 1 GETAFE 0

BARÇA:Iñaki Peña; Koundé, Cubarsí (Héctor Fort, 88’) Iñigo Martínez, Balde (Gerard Martín, 88’); Eric García, Casadó, Pablo Torre (Ferran Torres, 62’); Lamine Yamal, Lewandowski (Pedri, 77’) i Raphinha. GETAFE: David Soria; Iglesias, Berrocal, Alderete, Djene (Diego Rico, 88’); Carles Pérez, Luis Milla, Yellu Santiago (Arambarri, 62’), Àlex Sola (Keita, 62’); Aleñà (Mayoral, 62’) i Uche (Bertug, 80’).  GOLS:1- 0 (19’) Lewandowski.ÀRBITRE:González Fuertes (col·legi asturià) amb Hernández Maeso (col·legi extremeny) al VAR.T.G.:al local Raphinha; al visitant Arambarri.T.V.:cap.PÚBLIC:44.407 espectadors a l’estadi Lluís Companys.

El Barça de Hansi Flick es manté pletòric. Ahir va aconseguir una altra victòria (1-0), la setena consecutiva en la lliga d’un equip que no sap què significa deixar escapar algun punt. Els blaugrana en sumen 21 de 21, instal·lats en el lideratge, des d’on miren el seu principal perseguidor, el Real Madrid, a 4 de distància. Ningú atura, doncs, els culers; tampoc el Getafe ahir, un equip que va molt just, després d’haver perdut peces importants a l’estiu i que no ha guanyat encara en el campionat. Tot i això, els de Flick no van oferir la seva millor versió al Lluís Companys, també van malbaratar alguna ocasió clara per obrir escletxa i, al final, van haver d’acabar serrant les dents, i gairebé acaben pagant-ho, tot plegat perquè en el minut 94 Borja Mayoral, tot sol dins de l’àrea, no va encertar a rematar una pilota quan ho tenia tot a favor per marcar. Hauria estat un càstig excessiu per als culers, encara que el marcador tan ajustat va acabar portant-lo a aquesta situació, en un matx que hauria d’haver despatxat amb més comoditat malgrat no lluir com sol fer.

D’aquesta manera, el tret diferencial va ser Robert Lewandowski, l’autor de l’única diana de la nit. L’ariet de 36 anys està encès i acumula ja 7 gols en la lliga, de la qual és el màxim golejador. El polonès, doncs, amb una acció de caçador de l’àrea en la primera meitat (19’), va emergir per materialitzar la superioritat blaugrana. I és que pocs arguments va mostrar l’equip entrenat per José Bordalás, que sancionat no va poder asseure’s a la banqueta. Només al principi de l’enfrontament, en què el grup azulón, agressiu i mirant a dalt, va incomodar les possessions dels barcelonistes i va arribar també sobre la porteria d’Iñaki Peña. El porter, convertit en el relleu de Marc-André Ter Stegen en espera de l’arribada de Wojciech Szczesny, va tocar-li ser observat amb lupa, i va passar la prova. Abans de l’inici del duel va rebre l’escalf de l’afició, que va corejar el seu nom, i durant el transcurs d’aquest va estar impecable en les comptades ocasions en què va haver d’intervenir. De fet, va fer una aturada de molt mèrit en aquests primers compassos en què el Getafe va trepitjar l’àrea culer, blocant una claríssima rematada de cap de Carles Pérez. El moment dels madrilenys, però, va durar poc, ni deu minuts. Aleshores el Barça ja va agafar les regnes i va ser capaç de traslladar-se a camp rival amb assiduïtat. Malgrat tot, als barcelonistes els va costar generar volum ofensiu. El Getafe va endreçar-se prop de l’àrea, en un 4-4-2, i al conjunt dirigit per Flick li va costar trobar els espais en aquest context.

Més senzill li va ser quan va trobar metres davant seu. Així va arribar el gol. Després d’una bona sortida de pilota dels culers, aquesta, va arribar a peus de Lamine Yamal, amb el Getafe replegant; el dorsal 19 va passar-la ràpidament a Koundé, que el va doblar, va arribar a línia de fons, va centrar i Lewandowski (19’), atent, va agafar un mal refús del porter David Soria per obrir la llauna. Amb l’avantatge, el Barça va continuar dominant, però amb els mateixos problemes per accelerar atacs i sense gaires possibilitats de pressionar a dalt, ja que el Getafe va utilitzar el joc llarg, sovint buscant Uche, un pivot defensiu reconvertit a central, a dalt. Raphinha, un dia més, va ser dels més actius, i de les seves botes van néixer les ocasions més clares en aquest primer acte, totes després de recuperacions, finalitzades amb transicions ràpides. Així, a passada seva a punt van estar d’anotar Lamine Yamal i Lewandowski, i també ell mateix, amb un xut creuat.

Després del descans, va canviar poc el guió. Només que el més il·luminat dels blaugrana en aquesta segona meitat va ser Lamine Yamal, que amb dos xuts marca de la casa des de fora de l’àrea va vorejar el segon: un va aturar-lo David Soria, l’altre va picar al travesser. Tot i no acabar d’estar fluid, els barcelonistes van tenir dues ocasions clamoroses per sentenciar, via Eric García i Raphinha, que van desafinar a boca de canó. I amb el resultat ben obert, el Getafe va intentar-ho a la desesperada i, sense xarxa, el Barça, va haver de patir. A punt va estar Mayoral de l’empat: va xutar a l’aire una centrada de Diego Rico que hauria estat l’empat sense temps de reacció. El Barça se’n va escapar, continua fent camí i suma 7 triomfs, els mateixos que gols ha fet Lewandowski.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)