Barça

El camí de la reconquesta

El Barça sabrà aquest migdia (13 h), quan es fa el sorteig de la fase de grups, quins seran els seus rivals en la primera estació de la màxima competició continental, en què aspira al tercer títol seguit

El Barça, el millor equip del món, sabrà avui quin camí ha de recórrer per reconquerir la Champions League. Aquest migdia (13 h) a Nyon (Suïssa) tindrà lloc el sorteig de la fase de grups de la màxima competició continental, en què l’equip blaugrana aspira a revalidar el títol i guanyar la tercera corona seguida. Seria la quarta per a les vitrines blaugrana, amb la qual atraparia el Frankfurt, el segon que més n’ha guanyat, encara que continuaria lluny de l’Olympique de Lió, que n’ha aixecat vuit.

Precisament l’equip francès, al qual les culers van superar (2-0) en la final a San Mamés la campanya passada per convertir-se en campiones, és un dels principals candidats en aquesta edició. Igual que el Bayern i el Chelsea, rivals, tots tres, als quals el conjunt orientat per Pere Romeu no s’enfrontarà en aquesta primera fase de la competició, ja que els quatre equips son els caps de sèrie en el sorteig d’avui; les culers, perquè defensen tron i les altres, perquè són les guanyadores de les seves lligues, que son les que tenen millor rànquing.

No hi ha canvis en la Champions femenina, que mantindrà el format, amb una fase de grups de 16 equips, dividits en quatre grups de quatre equips que jugaran entre si, a casa i a domicili. Aquesta estació del torneig engegarà el 8 d’octubre i acabarà el 18 de desembre. Els dos primers equips de cada grup avançaran als quarts de final, que es jugaran a doble partit (al març), com les semifinals (a l’abril), mentre que la final, a partit únic, tindrà lloc a l’estadi José Alvalade de Lisboa (Portugal) en un dia per determinar d’entre el 23, el 24 i el 25 de maig.

Així, Barça, Lió, Bayern i Chelsea es van classificar automàticament per a la fase de grups, mentre que els 12 conjunts restants, que completen els altres tres bombos, van haver de passar per una fase de classificació que va acabar ahir. La sorpresa més notable va ser l’eliminació del PSG, semifinalista en l’edició passada, a mans de la Juve.

FAVORITS

Barça, Lió, Bayern i Chelsea no s’enfrontaran, ja que són caps de sèrie en el sorteig

EL FORMAT

Sense canvis: 4 grups de 4 equips, quarts, semifinals i final, que serà a Lisboa

L’ANHEL

Les blaugrana defensen el tron amb l’objectiu d’assolir la quarta Champions

LES DATES DE LA COMPETICIÓ

POT 1
Barça
Olympique de Lió
Bayern
Chelsea
POT 2
Wolfsburg
Arsenal
Real Madrid
Manchester City
POT 3
Juventus
St. Pölten
Roma
Twente
POT 4
Valerenga
Celtic
Hammarby
Galatasaray

ELS BOMBOS DEL SORTEIG D’AVUI

El PSG, semifinalista en l’edició passada, va ser eliminat ahir pel Juventus

NO HI SERÀ

Fase de grups
SORTEIG:
avui (13 h)
J. 1
8 i 9 d’octubre
J. 2
16 i 17 d’octubre
J. 3
12 i 13 de novembre
J. 4
20 i 21 de novembre
J. 5
11 i 12 de desembre
J. 6
17 i 18 de desembre
Quarts de final
SORTEIG:
7 de febrer
Anada
18 i 19 de març
Tornada
26 i 27 de març
Semifinals
SORTEIG:
7 de febrer
Anada
19 i 20 d’abril
Tornada
26 i 27 d’abril
Final
23, 24 o 25 de maig (data per confirmar) a l’estadi José Alvalade de Lisboa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)