Barça

La UEFA multa el Barça per una pancarta ambparal·lelisme nazi en el partit a Mònaco

Aficionats blaugranes van exhibir una pancarta amb el missatge “Flick Heil” recordant el lema “Sieg Heil” que utilitzava el règim de l’Alemanya nazi

El Comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA ha decidit sancionar el Barça per comportaments racistes dels seus aficionats després del partit de la Lliga de Campions a Mònaco, concretament per una pancarta amb simbologia i paral·lelisme nazi. El club és multat amb 10.000 euros i, a més, i no podrà vendre entrades als seus aficionats per al pròxim partit a domicili de la competició continental, que es jugarà a Belgrad.

La UEFA ha decidit executar la sanció que el club tenia suspesa durant un període de prova d’un any, des del 17 d’abril, per l’actitud racista d’alguns aficionats en l’enfrontament amb el PSG a París de l’any passat. Per això el Barça no podrà vendre entrades per al xoc del 6 de novembre al camp de l’Estrella Roja. La sanció del partit davant el Mònaco torna a quedar suspesa per un període de prova d’un any, a comptar des de la data d’avui.

Alguns aficionats del Barça van desplegar una pancarta negra a les grades de l’estadi Lluís II de Mònaco amb el missatge “Flick Heil”, similar a l’utilitzat durant el règim nazi a Alemanya: “Sieg Heil”. En el partit a París del mes d’abril, la mateixa comissió disciplinària va imposar diverses multes al Barça per un total de 32.000 euros i el va castigar amb la prohibició de vendre entrades. En aquell cas, també per l’encesa de bengales i danys causats pels seus seguidors al camp del PSG.

Després del partit a Mònaco, la vicepresidenta Elena Fort va desqualificar ràpidament l’actitud d’aquest reduït grup de seguidors amb un missatge a xarxes socials: “Indigne, vergonyós. Fàstic i tristesa que algú que diu estimar el club actuï així. Tot té un límit. No es pot repetir mai més. Mai més”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)