Barça

L’Osasuna humanitza el Barça

El conjunt navarrès supera amb escreix un equip blaugrana amb moltes rotacions que no s’acaba de trobar en el partit

La derrota, la primera del grup orientat per Hansi Flick a la lliga, fa finalitzar la ratxa de victòries seguides en l’inici de campionat, que queda en set

OSASUNA 4 BARÇA 2

BARÇA:Iñaki Peña; Kounde, Cubarsí, Sergi Domínguez (Héctor Fort, 85’), Gerard Martín (Balde, 70’); Eric Garcia, Pedri, Pablo Torre (Raphinha, 59’); Pau Víctor (Lamine Yamal, 59’), Lewandowski (Marc Casadó, 70’) i Ferran Torres. OSASUNA:Sergio Herrera; Areso (Nacho Vidal, 84’), Boyomo, Catena, Juan Cruz (Jorge Herrando, 84’); Torró, Pablo Ibáñez, Aimar Oroz; Rubén García (Rubén Peña, 59’), Budimir (Raúl García, 77’) i Bryan Zaragoza (Abel Bretones, 77’). GOLS:1-0 (18’) Budimir. 2-0 (28’) Bryan Zaragoza. 2-1 (53’) Pau Víctor. 3-1 (72’) Budimir (p.). 4-1 (85’) Abel Bretones. 4-2 (89’) Lamine Yamal.ÀRBITRE:Cuadra Fernández (comitè madrileny) amb Pizarro Gómez (comitè castellanomanxec) al VAR.T.G.:Als locals Pablo Ibañez i Bryan Zaragoza; i als visitants Sergi Domínguez i Pedri.T.V.:Cap.

La sèrie de triomfs seguits a la lliga del Barça de Hansi Flick queda en set. No va poder igualar l’equip orientat pel tècnic alemany el millor inici de lliga en la història del club, propietat encara del conjunt que va entrenar Tata Martino el curs 2013/14. La ratxa va acabar ahir al feu de l’Osasuna, on el grup barcelonista va caure (4-2) en un enfrontament en què al cap de set jornades va palesar que és humà. L’Osasuna li va fer veure, en un duel en què el conjunt navarrès va ser molt superior al barcelonista, minvat també és cert, sense –a més dels vuit lesionats– peces fonamentals en aquest començament de campionat com Lamine Yamal, Raphinha, Iñigo Martínez, Alejandro Balde i Marc Casadó, que van rotar i no van jugar d’inici.

Així, Flick va decidir alinear un equip molt jove: 23 anys (23,18) tenia l’onze titular pel qual va apostar el preparador alemany, que va donar entrada a Sergi Domínguez (19) i Gerard Martín (22), que van completar la defensa; Pablo Torre (21), que va tornar a jugar d’inici en la medul·lar amb Pedri (21) i Eric García (23); i Pau Víctor (21) i Ferran Torres (24), que amb Lewandowski (36) van formar el trident en atac. També va ser-hi, és clar, Iñaki Peña (25), que ben poca cosa va poder fer per evitar els quatre gols que va fer-li Osasuna, dos en cada part.

En la primera, el Barça va anar a remolc d’un rival molt intens, que va mossegar, va guanyar duels i va incomodar-lo no deixant-li ser recognoscible. L’argument de la pressió alta, l’equip dirigit per Vicente Moreno l’hi va treure jugant en llarg i, després, el de generar a través de la pilota, l’hi va impossibilitar no deixant-lo traslladar-se i circular en camp rival, ben plantat en un bloc mig. De fet, el primer –i únic– xut a porteria en aquest primer acte dels culers va ser una rematada de cap fluixíssima d’Eric García que va arribar gairebé plorant a les mans de Sergio Herrera en el 43’. El volum ofensiu va generar-lo, doncs, l’Osasuna, que va contraatacar amb molt de perill. Ja Areso va advertir al principi amb un xut creuat que va marxar fora i, després, Budimir (18’) i Bryan Zaragoza (28’) sí que la van encertar. L’ariet croat va rematar de cap una precisa centrada de Bryan Zaragoza, per avançar els rojillos i, a continuació, el mateix Bryan va rebre a l’espai de Pablo Ibañez i va resoldre amb una retallada de molta classe davant Iñaki Peña. Aquesta segona diana, però, aixeca controvèrsia, ja que posa de manifest la manca d’un criteri unificat en l’arbitratge estatal. I és que l’acció que origina el gol neix d’una trepitjada de Lucas Torró a Pau Víctor quan va prendre-li la pilota: una situació pràcticament calcada que al Barça sí que li van penalitzar al camp del Rayo anul·lant-li un gol fa un mes, quan Jules Kounde va trepitjar Pep Chavarría. Els blaugrana van protestar-ho amb insistència a Cuadra Fernández, sense èxit.

Després del descans, però, els culers van sortir diferent i aviat van escurçar distàncies. Lewandowski ja va estar a punt de fer-ho, a passada de Kounde, però va emergir per parar el tir Sergio Herrera, que en l’acció següent la va espifiar i va fer un regal als barcelonistes. El porter va servir en curt ràpid i malament per a Areso, Gerard Martín va tallar la passada i Pau Víctor (53’), des d’uns trenta metres, va xutar, no gaire bé, encara que el sentinella local tampoc va tenir traça per evitar que la pilota entrés. L’escenari havia canviat i, a més, de seguida van entrar Lamine Yamal i Raphinha, però el Barça no va saber com atacar i va tornar-se a encallar. Com en el primer temps, a l’equip de Flick va tornar-li a faltar pausa per assentar-se en camp rival, va buscar amb pressa la verticalitat i, mal posat per intentar robar quan perdia, Osasuna va trobar amb facilitat el camí cap a la porteria d’Iñaki Peña amb una passada llarga a l’esquena de l’avançada defensa culer. Així va arribar la sentència, mitjançant un penal que Sergi Domínguez va fer-li a Budimir intentant evitar la rematada del davanter en boca de gol després d’una transició local. El mateix Budimir (72’) va transformar la pena màxima per signar el doblet i el tercer navarrès. El quart va arribar al final, encara que hauria pogut ser abans en dos contraatacs més finalitzats per Rubén Peña –va bloquejar Eric a l’últim instant– i Raúl García –va intervenir Iñaki Peña–. Sí la va clavar Abel Bretones (85’), amb un xutàs des de fora de l’àrea. Amb tot dat i beneït, Lamine Yamal (89’) va deixar empremta en el partit, amb un golàs per l’escaire. El Barça va intentar en el temps afegit ficar-s’hi de nou i Ferran Torres a punt va estar amb un cop de cap que va anar al pal.

Derrota del Barça, la primera, que passi el que passi avui (21 h) al derbi madrileny del Metropolitano acabarà la jornada líder seguit del Real Madrid a un o tres punts (si guanyen els blancs o empaten) o de l’Atlético a tres (si guanyen els roig-i-blancs).

LA DADA

23,18
anys
de mitjana tenia l’onze titular del Barça ahir. Serien 21,9 si no es comptés Robert Lewandowski (36 anys).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)