Barça

La divulgació històrica segueix triomfant a les penyes

El projecte ‘Ambaixades’ se suma a les populars conferències ‘Barça i Catalunya’

Des de la seva creació, la Confederació Mundial de Penyes ha apostat clarament per la divulgació històrica com un dels seus projectes dirigits a federacions territorials, penyes, socis i penyistes. El fet de conèixer no només els orígens del FC Barcelona i del seu moviment de penyes, sinó també tots els vincles socials, culturals i polítics que des del primer dia han existit amb la realitat de Catalunya, permet als barcelonistes comprendre millor el seu club i també el col·lectiu del qual formen part.

El màxim exponent d’aquest projecte, impulsat des de la Comissió Sociocultural de la Confederació, és el cicle de conferències ‘Barça i Catalunya’, que ja s’apropa a un total de 170 representacions des del 2018. La seva primera part, ‘Els orígens de la simbiosi’, explica els primers anys de recorregut del Barça des de la seva creació, el 1899, fins a la Guerra Civil, mentre que la segona entrega, ‘Temps de Foscor’, relata les vivències del club durant la citada guerra i el franquisme fins a arribar als anys 60. A elles s’hi ha sumat ‘Ambaixades’, una tercera conferència més focalitzada en la història del moviment de penyes, que el juliol passat va arribar als 105 anys de trajectòria.

TAMBÉ EN PAPER

L’èxit d’aquestes conferències, representades a desenes de penyes d’arreu dels Països Catalans i també a Madrid, Extremadura, Múrcia i ciutats europees com Munic, Brussel·les o Luxemburg, s’ha traduït en la seva edició en paper a l’Editorial Base. Actualment, hi ha disponibles ‘Els orígens de la simbiosi’ i ‘Temps de Foscor’, i està prevista l’edició de la publicació ‘Ambaixades’ de cara a l’any vinent. Totes elles estan escrites per Salva Torres, vicepresident de la Confederació Mundial de Penyes i conductor de totes les conferències citades.

Recentment, i en línia amb aquest projecte, també s’ha estrenat a YouTube el pòdcast ‘Ambaixades Blaugranes’, conduït per Queralt Arias, que cada dilluns repassa l’actualitat barcelonista i també inclou píndoles històriques sobre el Barça i les seves penyes. Una mostra més, doncs, que la divulgació blaugrana desperta un gran interès entre el barcelonisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)