Barça

‘Fitxatge’ esperat

De Jong assegura que és molt a prop de tornar a jugar, després de gairebé mig any lesionat del turmell dret

El seu retorn permetrà sumar un migcampista més a una medul·lar molt minvada per l’acumulació de baixes

Les bones notícies a la infermeria del Barça arriben amb comptagotes, els darrers mesos. Però sembla que és ben a prop d’haver-hi una d’esperada: el retorn de Frenkie de Jong. El neerlandès assegura, en una entrevista a Barça One, que li queda molt poc per poder tornar a jugar. Acumula ja més de cinc mesos de baixa per una lesió al turmell dret que es va fer el 21 d’abril al Santiago Bernabéu en un clàssic contra el Madrid. Són 162 dies sense competir, una eternitat per una lesió de turmell, però el de Frenkie està especialment tocat. És la tercera vegada que n’ha patida una. “Tenir tres lesions al mateix turmell em va causar un lleuger trauma mental, però, a poc a poc, vaig recuperant la confiança de xutar fort i d’entrar en els duels”, confessa De Jong.

Sembla que el migcampista veu la llum al final del túnel. Ja acumula força entrenaments amb la resta del grup i la seva reaparició en una convocatòria s’espera en pocs partits. Tot indica que l’escenari idoni perquè tingui els primers minuts seria després de l’aturada de seleccions. Abans, tan sols resten els compromisos contra el Young Boys, demà, i el de diumenge a Vitòria contra l’Alavés. El 20 d’octubre es reinicia la lliga a Montjuïc contra el Sevilla i aquesta podria ser la data assenyalada en vermell al calendari. Malgrat això, no es pot descartar que entri en alguna de les llistes d’aquesta setmana.

De Jong, escollit com un dels capitans per la plantilla, afronta amb moltes ganes el retorn i valora molt positivament l’inici de campanya culer: “Veig l’equip amb energia i qualitat. Tinc moltes ganes de ser part d’aquest conjunt per aportar-hi el màxim.”

De moment, la seva incorporació suposarà un reforç de luxe per a Flick, en una demarcació molt minvada per la quantitat de baixes que s’han acumulat. Les lesions de Bernal, Christensen, Fermín i Dani Olmo han provocat que els disponibles assumeixin molts minuts, sense gairebé rotació. L’entrada de l’holandès farà que Eric, Casadó i Pedri tinguin més alternatives per descansar, esperant que es recuperin també pròximament Olmo i Fermín.

El debat i la polèmica han envoltat a De Jong tots aquests mesos. Estar tant temps de baixa per una lesió, a priori, menor, ha fet aixecar la veu a molts aficionats. Consideren que el seu rendiment aquests anys no ha estat a l’altur del fitxatge que va ser i s’han generat moltes especulacions durant aquests mesos.

El 21 blaugrana ha volgut desmentir-ne algunes. En primer lloc, sobre el tractament d’aquesta lesió: “Durant el procés de recuperació, m’he mantingut en silenci. Ha estat molt dur, i és frustrant no poder jugar. No és veritat que el club digués que m’havia d’operar i jo no volgués fer-ho. Perquè tothom del club, els serveis mèdics i jo hem estat d’acord que no operar-me era la millor opció.” D’altra banda, també ha volgut negar que tingui un contracte desorbitat. “No és cert que cobri 37 milions per temporada. És una xifra molt elevada que és molt lluny de la quantitat que cobro realment”, reivindica el migcampista, focalitzat a poder mostrar la seva millor versió.

MÉS DE 5 MESOS

El neerlandès encadena 162 dies de baixa. Es va lesionar el 21 d’abril a Madrid

SALARI IRREAL

De Jong defensa que no cobra 37 milions i que és molt lluny d’aquesta xifra

LES REACCIONS

Veig l’equip amb energia i qualitat. Tinc moltes ganes de ser-ne part per aportar el màxim
Frenkie De Jong
jugador del barça
No és veritat que el club digués que m’havia d’operar i jo no volgués fer-ho. Vam estar d’acord que no operar-me era la millor opció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)