Barça

Ewa Pajor

Davantera del Barça

“Ho vull donar tot per aquest club”

“Quan em va trucar el Barça, no m’ho vaig pensar. Volia venir aquí per créixer com a jugadora. Era el moment adequat”

“Aconseguir-la amb el Barça és el meu somni, però no hi vull pensar gaire. Vull anar partit a partit, i no mirar més enllà”

Caroline és una jugadora espectacular i et diria que és la millor del món en la seva posició
El club és espectacular i té una gran història. Estic molt orgullosa de ser i jugar aquí
Els entrenaments són de molta qualitat, Això m’ajudarà a millorar el meu joc

Ewa Pajor (Uniejów, Polònia, 1996) porta el gol a la sang. Després de nou temporades al Wolfsburg, on ha estat una de les jugadores de referència, amb 136 dianes en 196 partits oficials amb l’equip alemany, aquest estiu ha començat una nova etapa al Barça, on vol continuar engrandint la seva figura i aconseguir un títol que se li resisteix, la Champions. Precisament, en la prèvia de l’estrena en aquesta competició contra el Manchester City dimecres (21 h), ha atès l’Esportiu, en una entrevista feta a l’estadi Johan Cruyff, on en l’últim partit va signar el seu primer hat-trick amb la samarreta blaugrana.

Com estan sent aquests primers mesos al Barça?
El club és espectacular, té una gran història i estic molt orgullosa d’estar aquí, jugar per aquest club i amb aquestes jugadores tan bones.
Ja ha pogut visitar alguna cosa de Barcelona?
Sí, he passejat per la ciutat i també he estat a la platja. Tindré temps per continuar visitant aquesta meravellosa i bonica ciutat.
Després de nou temporades al Wolfsburg, per què va decidir començar aquesta nova etapa?
Aquest any, després de l’aturada de l’hivern, el Barça em va trucar i em va dir que em volia en aquest equip. Vaig tenir clar que era el moment adequat per venir i fer aquest pas endavant en la meva carrera.
Va ser una decisió difícil de prendre?
Va ser una decisió difícil perquè feia nou anys que jugava al Wolfsburg. Allà em sentia com a casa, i és un club molt important per a mi per tot el que m’ha donat al llarg de la meva carrera professional. Però quan va venir el Barça no m’ho vaig pensar. Volia venir per créixer com a jugadora.
Què és el que més l’atreia de venir al Barça?
El club, perquè és espectacular, i les jugadores que hi ha aquí. Volia venir per millorar el meu joc perquè és un equip espectacular.
Ja fa dos mesos que hi és. L’ha sorprès alguna cosa?
Et diria que els entrenaments. Són de molta qualitat, i això m’agrada perquè m’ajudarà a millorar el meu joc. A més, totes les jugadores són espectaculars. En els entrenaments sempre em fixo molt en elles i en tot el que fan. A més de ser bones futbolistes, són molt bones persones.
Ha començat molt bé la temporada. La sensació és que s’ha adaptat molt bé i molt de pressa a aquest equip.
Sí, i tant. Totes les jugadores són molt obertes i m’estan ajudant molt. Tinc la sensació que fa molt més temps que soc aquí. Sembla mentida que només faci dos mesos que he arribat. També m’ajuda molt jugar amb l’Ingrid, la Fridolina i la Caroline perquè vam coincidir al Wolfsburg.
S’imaginava que començaria tan bé la temporada?
No pensava en com començaria la temporada. Només penso a donar el millor de mi per ajudar l’equip i guanyar els partits, que per a mi és la cosa més important, a més de jugar bé a futbol.
És la màxima golejadora de la lliga, igual que Robert Lewandowski. Segueix els seus passos.
Sí. Tots dos vam jugar a Alemanya, i ara hem coincidit al Barça. Per a mi i per a tota la gent de Polònia és molt bonic. A més, no només hi som ell i jo, sinó que també hi ha Emilia Szymczak al filial blaugrana, i ara ha arribat Szczesny al primer equip. Estem molt orgullosos d’estar aquí i formar part d’aquest gran club.
Està en contacte amb Lewandowski?
Ens vam veure un dia al pàrquing de la ciutat esportiva, però tenim molts entrenaments i partits i és difícil coincidir-hi.
En aquests primers partits, ja hem pogut veure una connexió molt especial amb Caroline Graham Hansen. Formen una de les parelles més temibles del continent europeu.
Vam jugar quatre temporades juntes al Wolfsburg. És una jugadora espectacular i et diria que és la millor del món en la seva posició. Al camp ens entenem molt bé. Sap perfectament a on soc en cada moment.
Quins reptes s’ha marcat per a aquesta temporada?
El curs passat, el Barça ho va guanyar tot. He d’estar preparada per afrontar cada partit. El següent partit sempre és el més important, no miro més enllà. Ho vull donar tot pel meu equip. Serà una temporada molt llarga per a nosaltres, però ho vull donar tot per aquest club.
El fet d’arribar a un equip que ho ha guanyat tot, és una pressió o, al contrari, és una motivació per continuar guanyant?
Només ambició, perquè tenim molta qualitat a la plantilla. Volem jugar bé i guanyar tots els partits. Hi ha ambició per part del club i de totes les jugadores.
Dimecres debuten en la Champions contra el Manchester City a domicili. Com hi arriba l’equip?
Estem preparades per començar aquesta competició. La comencem enfrontant-nos a un rival molt exigent, i que també té un molt bon equip. Serà important jugar molt bé per poder guanyar el partit i començar bé la competició sumant els primers tres punts.
Ha perdut quatre finals de la Champions amb el Wolfsburg. Guanyar-la és el seu principal repte amb el Barça?
Sí, és el meu somni, però no hi vull pensar gaire. Com he dit abans, vaig partit a partit i no hi penso.
Amb el seu anterior equip, va jugar al Camp Nou en el dia que es va batre el rècord mundial en un partit de futbol femení amb 91.648 espectadors [el 22 d’abril del 2022]. Quins records en té, d’aquell dia?
Recordo que hi havia un ambient espectacular. El Barça, com es podia esperar, va jugar molt bé i vam perdre 5-1. Més enllà del resultat, recordo l’estadi, tots els aficionats del Barça que omplien la graderia... va ser meravellós poder viure aquella experiència en primera persona. Espero poder tornar a jugar al Camp Nou molt aviat.
De moment, el que és segur és que jugaran a Montjuïc el 18 de desembre (18.45 h) contra el Manchester City, en la sisena jornada de la fase de grups de la Champions. Li fa il·lusió?
Em fa molta il·lusió. No he jugat mai en aquest estadi. Serà un partit molt especial per a mi. Serà bonic perquè hi haurà molts aficionats del Barça.
Per acabar, quin és el somni que persegueix aconseguir amb la samarreta blaugrana?
Ho vull donar tot per l’equip i vull millorar el meu joc. Seria fantàstic que al final de la temporada ho haguéssim guanyat tot, inclosa la Champions, però sabem que hem de treballar de valent si ho volem aconseguir i volem ser el millor equip del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)