Barça

El futbol plora la mort de Johan Neeskens

Obituari. Les mostres de condol se succeeixen per acomiadar la llegenda dels Països Baixos i del Barça, que va morir ahir als 73 anys

Johan Neeskens va morir ahir a Algèria als 73 anys. La mort del neerlandès, llegenda als Països Baixos, de l’Ajax i també del Barça, en què es va convertir en un ídol durant el lustre (del 1974 al 1979) que va vestir la samarreta culer, va consternar el mon del futbol. “Amb gran tristesa rebem la inesperada mort de Johan Neeskens”, va comunicar la Federació Neerlandesa de Futbol. “Johan va ser un dels millors, un dels nostres. El trobarem a faltar enormement”, va dir l’ens oranje, al qual es va afegir el seleccionador dels Països Baixos, Ronald Koeman, afligit per la noticia. “Quan era petit, era el meu gran ídol”, va expressar Koeman, que juntament amb Neeskens va ser tècnic assistent de Guus Hiddink en el combinat neerlandès a finals dels noranta. “Quan jugàvem a futbol al carrer, molts nens volien ser Johan Cruyff. Jo sempre vaig voler ser Johan Neeskens. El seu estil de joc m’atreia increïblement”, va continuar. “Tenia pòsters de Johan penjats damunt del meu llit. Era algú a qui em volia assemblar”, va indicar el tècnic dels Països Baixos, que ahir, abans de l’entrenament, a la ciutat esportiva dels neerlandesos, a Zeist, va fer un minut de silenci.

El Barça també va mostrar les seves condolences. “El FC Barcelona lamenta profundament la mort de Johan Neeskens”, va dir el club. “Una llegenda blaugrana que estarà sempre en el nostre record”, hi va afegir l’entitat presidida per Joan Laporta, que també va mostrar la seva pena per la pèrdua del mite. “El barcelonisme està consternat i colpit”, va assegurar el dirigent. “Ens ha deixat molt tristos a tots els culers. Com a president del Barça vull compartir el dolor amb la seva família”, va continuar. “Era un jugador extraordinari de futbol que va arribar al cor de tots els culers per la manera que tenia de jugar i donar-ho tot. Era un moment en el qual el barcelonisme anava creixent i el sentiment es feia fort gràcies a jugadors com Neeskens”, va manifestar Laporta, que hi va coincidir de president quan Neeskens va fer d’assistent tècnic de Frank Rijkaard (2006-2008). L’exentrenador va tenir un record per a ell: “Estic molt trist per la notícia. Només em queda recordar els molts i grans moments que vam passar junts”, va explicar Rijkaard.

Juan Manuel Asensi, actual president de FCB Jugadors, va ser company de Neeskens. “Amb gran tristesa rebo avui tan amarga notícia. Johan Neeskens, persona de gran valor humà i impecable professional del futbol. Descansa en pau, company”, va dir. Diversos clubs de primera a part de l’Ajax, en què també és un referent, entre els quals el Real Madrid, i moltes personalitats del futbol es van sumar al condol per acomiadar la llegenda.

És una llegenda blaugrana que estarà sempre en el nostre record. Va arribar al cor de tots els culers
Joan Laporta
Estic molt trist per la notícia. Només em queda recordar els molts i grans moments que vam passar junts
Frank Rijkaard
Quan jugàvem a futbol al carrer, molts nens volien ser Johan Cruyff. Jo sempre vaig voler ser Johan Neeskens
Ronald Koeman
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)