Barça

Andrés Iniesta anuncia la seva retirada en un emotiu acte a Barcelona

Andrés Iniesta ha anunciat aquest migdia en un emotiu acte a Barcelona la seva retirada definitiva del futbol. Amb 40 anys, i després de 22 temporades a l’elit, ha decidit penjar les botes. El de Fuentealbilla, en un auditori ple de gom a gom, ha donat explicacions sobre la seva retirada i ha recordat la seva extensa carrera plena d’èxits. Aquest és un adeu dels terrenys de joc, però no del futbol. Iniesta continuarà lligat a allò que més l’apassiona. Amb la frase “El joc continua”, que ha donat títol a l’esdeveniment, deixa la porta oberta. El de Fuentealbilla té la intenció de començar a donar els seus primers passos a les banquetes.

“Vull agrair a tots els que esteu aquí acompanyant-me en aquest dia tan especial per a mi. Espero que em permeteu que m’emocioni avui, mai vaig pensar que arribaria aquest dia, mai ho vaig imaginar. Totes aquestes llàgrimes que hem fet aquests dies, són llàgrimes d’emoció, d’orgull, no són llàgrimes de tristesa. Són llàgrimes d’aquell nen de Fuentealbilla que tenia el somni de ser futbolista i ho va aconseguir després de molt treball, sacrifici, esforç i de mai rendir-se. Aquests valors han estat imprescindibles en la meva vida, i per això avui em sento molt orgullós d’aquest camí, amb tota la gent que m’ha acompanyat. Em sento molt feliç d’haver aconseguit ser futbolista professional perquè era el que més volia”. Amb aquestes paraules ha arrencat l’acte dut a terme en el centre America’s Cup Experience, ubicat en el Moll d’Espanya de Ciutat Vella.

Posteriorment, ha començat el seu “conte”, en el que ha fet un repàs per totes les etapes de la seva extensa carrera, que va arrencar a Fuentealbilla. Ha assegurat que el viatge més bonic va ser el que va fer d’Albacete fins a Barcelona. “El viatge el vaig fer amb els meus pares i el meu avi, i ara quasi 30 anys després estem tots junts aquí”. “La Masia em va canviar per sempre. Va ser el millor lloc on podia potenciar els valors que s’han de tenir a la vida. Agraït a tots els companys i professors. És una etapa que va marcar la meva vida. Per mi venir al Barça era un somni, i em vaig focalitzar per a complir-lo. Era el millor lloc per realitzar tots els somnis que tenia per endavant”, ha afegit.

El “conte” ha continuat destacant la importància que va tenir Luis Enrique a l’hora de fer el pas de les categories inferiors al futbol professional, i després ha tingut paraules d’agraïment per a Louis Van Gaal, qui el va fer debutar amb el primer equip. “Em va donar l’oportunitat per començar a construir allò que s’ha acabat construint. Sempre tindré present aquella valentia i confiança per fer-me debutar i després continuar el camí”.

“Estic orgullós d’haver viscut la millor època del Barça. Aquells anys ens ho vam passar molt bé, per com jugàvem i com entrenàvem. Va ser màgic. D’aquella època m’emporto tot el que vam gaudir, no només els que estàvem a la gespa, sinó tota l’afició. És una època que ho simbolitza tot per a mi. Poder estar en el club de la teva vida i representar al Barça és una cosa única”, ha assegurat el de Fuentealbilla.

“En el 2018 vaig prendre una de les decisions més difícils, i amb un cert risc perquè era deixar el Barça per anar-nos-en a l’altra part del món, a Kobe. “L’experiència va ser meravellosa, vaig tenir l’oportunitat de construir una bonica història en un club modest. No té res a veure el que és ara amb el que era. Vam aconseguir els primers títols, i em sento molt orgullós. Kobe ens va acollir d’una manera increïble”. Després de cinc anys, va decidir finalitzar la seva carrera futbolística al Emirates Club, mentre ja va començar a “formar-se i pensar en el següent pas”.

“Estar a la gespa s’acaba amb aquesta etapa, però el joc continua. No puc estar lluny del futbol. Ha estat la meva vida i ho seguirà sent. La construcció del dia després s’ha anat fent a poc a poc. Tinc la motivació per intentar seguir formant-me. Necessito aprendre i equivocar-me. Des d’ara mateix estic començant amb el curs d’entrenador, i intentaré fer un gran treball des d’un altre lloc que no és la gespa. Aquest serà el següent pas”.

També ha fet una menció especial per a tota la seva família, destacant per sobre de tots el seu pare, del qual ha dit que ha estat el seu “motor i fortalesa”. “Ha estat la meva inspiració i sempre hem tingut una connexió molt especial, ja amb 3 anys començant amb les pilotes de plàstic. El que he fet en el futbol li dec a ell”, ha explicat emocionat.

Ningú s’ha volgut perdre aquest acte. Han estat presents companys i representants dels tres equip on ha militat. No s’han perdut la cita el president del Barça Joan Laporta, a més de Hansi Flick i la majoria de futbolistes del primer equip blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)