Barça

Caure i aixecar-se

Les blaugrana tindran l’oportunitat de refer-se de l’ensopegada contra el Manchester City dimecres que ve en el matx contra el Hammarby al Johan Cruyff

Pere Romeu i el vestidor està convençut que aniran cap amunt

El camí cap a la quarta Champions, la tercera consecutiva, no va començar de la millor manera. En el partit més complicat de la fase de grups, les blaugrana van sucumbir contra un Manchester City que va merèixer la victòria. Les angleses van deixar sense resposta les culers amb una pressió agressiva que va dificultar la seva sortida de pilota, i una gran intensitat que va fer que s’imposessin en tots els duels. A Manchester no va sortir res. Tampoc les individualitats de l’equip de Pere Romeu, capaces de trencar qualsevol lògica i acabar decantant la balança a favor seu, van estar encertades. No queda més remei que tenir ben present el partit perquè no es torni a donar un resultat semblant.

Aquesta derrota per 2-0 evidencia que enguany la competició no serà cap camí de roses. Per revalidar el títol continental, les blaugrana hauran de fer més passos endavant. Cada vegada hi ha equips més bons, més competitius i amb molt més pressupost. El City va arribar al duel amb ganes de treure tot el seu potencial i demostrar que el Chelsea no és l’únic equip anglès amb possibilitats a Europa, després que en l’última edició ni tan sols es classifiquessin. La millor notícia per a les blaugrana és que encara queden cinc partits de la fase de grups. Hi ha temps de sobra per reaccionar. Les primeres que ho saben i que en tenen ganes són les jugadores, que ja han demostrat com s’ha de fer per aixecar-se.

Les dues veus més autoritzades i líders del vestidor ho tenen clar. “La derrota ens ha de servir per aprendre i valorar molt més la Champions, que té molta dificultat. Hem de fer autocrítica, acceptar-la i que ens faci millors. Som humanes i també ens equivoquem, però no ha de ser un drama”, va assegurar Aitana Bonmatí després del matx. Per la seva banda, Alèxia va declarar: “Per a qui no conegui l’equip, sempre traiem coses de les derrotes, i aquí quedarà segur un aprenentatge. El nostre objectiu és tornar a guanyar els quatre títols i és el que intentarem.” El tècnic blaugrana, Pere Romeu, també va fer una crida a l’afició per al partit contra les angleses a Montjuïc el proper 18 de desembre a les 18.45 h, que si tot va com està previst, podria ser decisiu.

Amb els resultats de la primera jornada, el Manchester City s’ha assegurat, de moment, el lideratge del grup, empatat amb el Hammarby. El Barça tindrà l’oportunitat de redreçar el rumb, dimecres que ve (21 h), contra el conjunt suec a l’estadi Johan Cruyff. Davant de l’afició, serà vital aconseguir una victòria que permeti calmar els ànims i tranquil·litzar tota la parròquia blaugrana, abans d’afrontar els darrers duels de la fase de grups. El futbol va de dinàmiques. Els triomfs aplanen el camí. La Champions no és la lliga. L’exigència es multiplica, i cal estar preparades en tots els sentits.

El Barça és l’actual campió de la competició i, per tant, continua sent el rival a batre. La cursa pel quart ceptre europeu continua. Aquest equip ha demostrat en innumerables ocasions que no es dona per vençut ni abaixa els braços amb tanta facilitat. L’ambició continua intacta. Després del derbi contra l’Espanyol, nova prova de foc per a les culers.

CONSTRUCCIÓ

Falta temps i rodatge a les de Pere Romeu, que es van veure molt superades

ELS PROTAGONISTES

Aquest equip s’ha refet en moltes ocasions, i ho tornarem a fer. Encara queden cinc partits per jugar
Pere Romeu

CALENDARI

Hem de fer autocrítica, acceptar la derrota i que ens faci millors. Som humanes i també ens equivoquem
Aitana Bonmatí
Per a qui no conegui l’equip, sempre traiem coses de les derrotes. Aquí quedarà segur un aprenentatge
Alèxia Putellas
Després del derbi contra l’Espanyol, buscaran sumar els primers 3 punts en la Champions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)