Barça

125 anys d’història

El club va presentar el cartell del 125è aniversari, obra del mallorquí Miquel Barceló, en què apareix la figura d’un jugador vestit amb els colors blaugrana

El Barça va presentar ahir al vespre el cartell commemoratiu del 125è aniversari del club, obra del pintor, escultor i ceramista mallorquí Miquel Barceló. Es va donar a conèixer a l’Auditori 1899 durant l’emissió en directe del primer programa de La Llotja del 125, el nou videopòdcast de Barça One, que s’emetrà un cop al mes per repassar alguns dels episodis més importants de la història de l’entitat. En l’acte hi van participar el president, Joan Laporta; el comissionat del 125è aniversari, David Carabén, i el gran protagonista, Miquel Barceló, que ha agafat el testimoni d’artistes com Josep Segrelles (25è aniversari), Sebastián Rey Padilla (50è aniversari), Joan Miró (75è aniversari) i Antoni Tàpies (centenari del club, l’any 1999).

Joan Laporta va explicar com van convèncer Barceló perquè fos ell l’encarregat de fer el cartell. “Vam anar a Mallorca al seu taller per convèncer-lo. Volíem el millor artista del món, i ell per a nosaltres era l’idoni. És culer i, a més, veníem de Miró i Tàpies, i ara tocava un artista com Barceló”, va dir el president blaugrana. “És una obra plena de llum, em vaig emocionar quan la vaig veure. Et permet il·luminar els 125 anys d’història del Barça. Té vida, és dinàmic i la posició és la d’un jugador de com xutava Kubala. Té vida pròpia i resumeix molt el moment que estem vivint ara. És l’essència de les nostres vides. Ara ja esperem el diumenge per veure de nou el Barça”, va afegir Laporta. També va voler agrair la presència de Hansi Flick a l’acte, acompanyat per dos dels capitans de l’equip com són Frenkie de Jong i Ronald Araujo. Pere Romeu, tècnic del primer equip femení, i la davantera Salma Paralluelo són alguns dels noms que destaquen en un esdeveniment en què hi va haver una nombrosa representació d’entrenadors i jugadors de totes les seccions, a més de socis i sòcies de l’entitat.

Per la seva banda, Miquel Barceló va revelar com es va fer culer. “Em vaig fer del Barça quan els meus professors eren del Madrid i decidien no fer classe per anar a veure els partits. Quan el Barça de Cruyff va guanyar 0-5, vaig dir: «Aquests són els meus»”, va admetre Barceló, abans d’explicar què representa la seva obra d’art, inspirada en el manifest Volem la pilota i en la qual apareix la figura d’un jugador vestit amb els colors blaugrana. “La idea era buscar el joc associatiu. En el seu interior hi ha figures humanes, tot un equip de futbol, amb els seus titulars i els suplents. Genera moviment. És una metamorfosi contínua”, va detallar l’artista mallorquí de 67 anys.

Els primers actes

En aquest esdeveniment, també es van revelar algunes de les activitats que es duran a terme durant els propers mesos. La primera tindrà lloc el 29 de novembre, el dia exacte de la fundació del club. Serà la gala més institucional. En el Gran Teatre del Liceu de Barcelona es donarà a conèixer la cançó guanyadora d’entre les més de 500 lletres que ha rebut el club per l’himne del 125è aniversari. L’endemà, hi haurà un cupó de l’ONCE dedicat al Barça. Entre altres activitats, també destaquen una caminada popular el 22 de març entre la ciutat esportiva Joan Gamper i Montserrat, una exposició audiovisual, i una altra de fotogràfica al Palau Robert, visites guiades pel centre de documentació, un llibre, un sopar solidari pels 30 anys de la Fundació Barça, i es plantarà una olivera als jardins de l’antiga Masia. Tot plegat, per celebrar els 125 anys d’història.

LES REACCIONS

El cartell il·lumina els 125 anys d’història del Barça. Té vida pròpia i resumeix el moment que estem vivint
Joan Laporta
La idea del cartell era mostrar el joc associatiu. Dins el jugador hi ha figures humanes, tot un equip de futbol
Miquel Barceló
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)