Barça

Raphinha torna com va marxar: pletòric

Barça. L’atacant tanca l’aturada amb un doblet amb el Brasil; Hansi Flick, pendent de Lewandowski, però tot va ser un ensurt

Raphinha està vivint un dels moments més dolços de la seva carrera. El brasiler no només s’ha convertit en un jugador absolutament intocable en els esquemes de Hansi Flick, per la seva entrega, lideratge i compromís dins el camp, sinó que també està brillant amb la seva selecció. Si bé en va quedar fora en la primera aturada al mes de setembre de manera bastant incomprensible, en els dos partits d’aquesta finestra ha estat titular amb un paper del tot protagonista. Va disputar els 90 minuts contra Xile, i en l’últim matx contra el Perú va ser decisiu amb un doblet des del punt de penal. Raphinha s’ha consolidat com la gran estrella de la davantera del conjunt que entrena Dorival Júnior, guanyant cada cop més rellevància en la parcel·la ofensiva. Tornarà, doncs, en el mateix estat de gràcia en què va marxar. En aquest inici de curs, Raphinha ja acumula sis gols i cinc assistències en onze partits.

L’altra cara de la moneda és Robert Lewandowski, que va fer saltar totes les alarmes en l’empat de Polònia contra Croàcia. Tocat, el davanter blaugrana va arrencar des de la banqueta, i quan va sortir en el minut 62 va ser atropellat pel porter croat. En el club culer hi va haver preocupació per la possibilitat que Lewandowski, el pitxitxi de la lliga amb 10 gols, es perdés el matx contra el Sevilla, ja que va acabar adolorit. Ahir, però, les alarmes es van rebaixar. Al polonès se’l va veure a l’aeroport de Barcelona caminant sense cap mena de dificultat. Queda, doncs, en un ensurt, igual que en el cas de Lamine Yamal. El de Rocafonda va tornar abans per unes molèsties a l’isquiotibial de la cuixa esquerra. El Barça ja pot respirar tranquil. S’ha esquivat el virus FIFA en aquesta aturada d’octubre, en què el futbolista que ha acumulat més minuts ha estat Kounde, jugant els 90 minuts contra Israel i Bèlgica, i el que menys ha participat ha estat Pau Cubarsí, amb 8 minuts contra Sèrbia.

‘Hat-trick’ de Messi

Leo Messi, als seus 37 anys, continua donant classes magistrals de futbol. L’argentí es va erigir en jugador clau en la golejada contra Bolívia (6-0) amb un hat-trick i dues assistències que permeten als de Scaloni fer un pas gairebé definitiu cap a la classificació per al mundial 2026. Lautaro, Julián Álvarez i Almada van ser els altres golejadors.

Raphinha
Xile- Brasil
1-2
90 minuts
Brasil- Perú
4-0
78 minuts
Lewandowski
Polònia- Portugal
1-3
90 minuts
Polònia- Croàcia
3-3
28 minuts
Kounde
Israel- França
1-4
90 minuts
Bèlgica- França
1-2
90 minuts
Casadó
Espa. sub 21- Kazakhtan
4-3
0 minuts
Espanya sub 21- Malta
6-0
79 minuts
Pablo Torre
Espa. sub 21- Kazakhstan
4-3
71 minuts
Espanya sub 21- Malta
6-0
20 minuts
Pedri
Espanya- Dinamarca
1-0
62 minuts
Espanya- Sèrbia
3-0
25 minuts
Cubarsí
Espanya- Dinamarca
1-0
0 minuts
Espanya- Sèrbia
3-0
8 minuts
Lamine Yamal
Espanya- Dinamarca
1-0
90 minuts
Héctor Fort
Alemanya- Espanya sub 19
2-1
72 minuts
Espanya sub 19- Noruega
3-2
12 minuts
Romania- Espanya sub 19
1-1
82 minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)