Golejada per esvair dubtes

El Barça aconsegueix la primera victòria europea d’aquesta edició contra el Hammarby suec gràcies a un gran joc coral i recupera la confiança i les sensacions perdudes en l’ensopegada a Manchester

BARÇA 9 Hammarby 0

HAMMARBY:Tamminen, Lennartsson (Holmberg, 64’), Carlsson, Nyström, Andersson, Joramo (Gibson, 84’), Miyagawa (Sorbo, 64’), Hasund (Vallotto, 64’), Wangerheim, Blakstad, Tandberg (Westin, 72’). BARÇA:Cata Coll, Mapi León (Torrejón, 76’), Pina (Walsh, 66’), Graham, Alèxia (Nazareth, 76’), Patri, Aitana (Brugts, 77’), Rolfö, Pajor, Ona Batlle, Engen (Paredes, 66’). GOLS:1-0 (10’) Hansen. 2-0 (24’) Pina. 3-0 (45’) Alèxia. 4-0 (53’) Mapi León. 5-0 (58’) Pina. 6-0( 72’) Ewa Pajor. 7-0 (75’) Hansen. 8-0 (87’) Brugts. 9-0 (90’) Rolfö.ÀRBITRE:Riem Hussein.T.G.:A la local Alèxia, i a les visitants Tandberg i Andersson.T.V:cap.

El Barça va deixar enrere els fantasmes de Manchester, i va aconseguir sumar els primers tres punts de la fase de grups de la màxima competició europea contra el Hammarby suec. Els doblets de Caroline Graham Hansen i Clàudia Pina, i les dianes d’Alèxia, Mapi León, Ewa Pajor, Brugts i Rolfö, des del punt de penal, van permetre materialitzar una superioritat clara del conjunt culer, que des del primer instant del duel va deixar clares les seves intencions. Després de tres partits consecutius marxant al descans per sota en el marcador, les de Pere Romeu tenien entre cella i cella no repetir el mateix guió. No va succeir gràcies a la intensitat, rapidesa i verticalitat amb què jugaven amb l’esfèrica als peus, davant un bloc molt més baix i menys agressiu que el City.

L’exhibició blaugrana va ser coral, però entre totes les jugadores algunes van emergir més que d’altres. Destaca l’actuació d’Ewa Pajor, no només pel gol, sinó per totes les solucions que aporta a l’equip en atac, ocupant sempre zones de rematada amb molt sentit. Qui també va marcar va ser Clàudia Pina, l’única i gran sorpresa de l’onze inicial, en detriment de Keira Walsh, absència destacada. La de Montcada i Reixac, acostumada a sortir a les segones parts a mode de revulsiu, ahir va mostrar la seva candidatura per guanyar pes en aquest equip. Segona titularitat consecutiva, i segon partit que acaba amb un gol seu. Ahir en van ser dos. Ho remata tot. No tem res. Pilota que troba, pilota que xuta. Així, és difícil que alguna no acabi al fons de la xarxa. Seva va ser la segona diana del matx, després d’aprofitar un refús de Carlsson en una rematada de Pajor. Ja en la segona part, va situar el 5 a 0 al marcador.

L’encarregada d’obrir la llauna va ser Caroline Graham Hansen, que no només reparteix joc i assistències, sinó que també sap marcar. Doblet de la noruega, que va aplanar el camí en el minut 10, després d’una excel·lent triangulació amb Alèxia i Pina. Precisament, Alèxia va completar una gran primera part amb el 3 a 0 al límit del descans. La capitana blaugrana, amb el cap, va superar novament la portera rival en una pilota penjada per Patri Guijarro. En la represa, va continuar la festa amb sis dianes més, obra de Mapi, Pina, Pajor, Graham, Brugts i Rolfö, des dels onze metres.

Va ser, doncs, un partit plàcid, que va quedar decidit ben aviat. L’equip necessitava un duel com aquest per recuperar la confiança i les sensacions. A poc a poc, les blaugrana van guanyant finor en aquest inici de curs, que està costant una mica més del que és habitual. Una de les assignatures pendents continua sent la solidesa defensiva. Amb equips que proposen molt poc, com va ser el cas del Hammarby, continuen patint al darrere, amb ocasions molt clares i perilloses de les rivals. Tot i això, ahir no es va encaixar cap gol. Important per continuar fent passos endavant. 9-0, i missatge clar de les culers a Europa. El Barça continua ben viu, i segueix sent l’equip a batre.