Barça

Laporta: “Han vingut a comprar a Lamine per 250 milions i he dit no”

El president del Barça, Joan Laporta, ha ofert una entrevista molt extensa en el tercer episodi de “El Podcast del President” que s’emet a Barça One, en la qual ha repassat amb detall l’actualitat del club.

Actualitat

“El Barça està viu, justament hem presentat aquesta setmana el cartell del 125è aniversari, que és una obra d’art. Estem en un bon moment.”

Coldplay pel clàssic

“Em recorden a les èpoques de Rijkaard, de Guardiola. Van fer de la cançó un himne del Barça, sempre era un motiu d’alegria quan sonava.”

L’assamblea

“Arriba en un bon moment. És l’acte més important perquè s’han d’aprovar els comptes. Estic content perquè el barcelonisme és feliç, està il·lusionat amb el 125è aniversari, pel nou camp, per l’equip de Flick...”

Model de propietat del club

“No canviarà, amb nosaltres no canviarà, no hi ha risc. Ens motiva que el Barça sigui dels seus socis, ens fa genuïns.”

Assamblea telemàtica

“Ja vam decidir en junta que seria telemàtica, així serà més participativa i universal. Volem que participin els màxims socis possibles. Segurament, quan es debatin els estatuts, serà presencial.”

Comptes i moment econòmic

“Demanen

rigor i exactitud, és molt seriós el que hem d’aprovar per l’estabilitat del club. Estem millor que quan vam arribar el 2021, hi ha xifres incontestables. El club ara guanya diners més que en gasta. Tenim un 41% més d’ingressos i un 22% menys de despesa. El merchandising va com un coet. En algun tema hem punxat, però per impagaments. S’han donat pèrdues extraordinàries de 91 milions, però és circumstancial. Estic tranquil amb la situació econòmica, acabarà donant fruits. Demano que els socis ens donin estabilitat institucional aprovant els pressupostos.”

Aramark i els diners pendents

“Els diners arribaran, ja ho estan fent. Ha entrat el de les empreses que han invertit. Dels impagats, el que volem és recuperar les accions, més que no pas els diners.”

L’herència de Bartomeu

“No m’agrada gestionar mirant el retrovisor. Quan vam arribar estàvem molt malament, la veritat, estàvem fallits, però hem millorat. Hem increment els ingressos, hem rebaixat la despesa, hem rebaixat la massa salarial, hem venut jugadors... I el que tenim nosaltres i ningú més és La Masia, és el centre de tot per nosaltres.”

Fair-play

“Abans de desembre hem de fer veure la Lliga que tenim resultats positius i hem d’estar a la norma 1-1. Faltaven 60 milions, però ja teníem acreditats uns quants més, la xifra era de 35. No hem de patir per les inscripcions de Dani Olmo ni Pau Víctor.”

Les vendes de jugadors

“Alguns pensen que s’han fet per equilibrar els comptes, però no és així. La venda de jugadors que hem fet ha estat per raons esportives. Dembélé, Guiu... Sabem vendre i qui vingui a comprar jugadors s’haurà de retratar. M’han vingut a comprar a Lamine per 250 milions i vaig dir que no... Forbes ens valora amb molt més ara que l’any passat. No hem volgut fer més vendes importants perquè volíem mantenir l’equip i crec que no ens hem equivocat.”

Nou Camp Nou

“La reforma era un risc, però controlat. I s’ha fet sense que el soci es grati la butxaca. Estic satisfet de la constructora escollida i el ritme de les obres. M’hauria agradat anar més ràpid, però no ha pogut ser. Tenim ganes de tornar a casa. Ens agradariaque les comoditats fossin màximes, però si no és a finals de gener serà a principis de febrer. Buscarem la màxima comoditat possible, però hi haurà incomoditats.”

Opinió grups opositors

“Respecto les opinions de tothom, però aquestes proclames apocalíptiques crec que són equivocades. Molts barcelonistes pensen que el que es busca és amargar el bon moment. Creen una realitat que no és. Som el club que està millor a tot Europa. Hem d’estar units. Les eleccions seran el 2026, ja hi haurà temps.”

Acord amb Nike

“Serà el millor contracte del món del futbol. Ben aviat s’anunciarà. Serà per a 10 anys.”

Aturades de seleccions

“Hi ha moltes coses que s’han de regular millor. Som els clubs els que paguem la festa. Cal canviar la norma d’obligatorietat. Cal protegir el futbolista.”

Flick

“Ha revolucionat la banqueta del Barça. És un home de club, integrat a la ciutat, és afable, proper a la gent, exigent, disciplinat, predica amb l’exemple. Estem molt contents per la feina que està fent.”

Un fitxatge estrella

“Pel Barça tot és possible, és important ser estables. Els jugadors volen venir. Només fitxarem per raons esportives, tenim molt talent a casa. El Barça està en disposició de fitxar qui vulgui venir.”

Renovacions

“Tenim la renovació d’Araujo, De Jong i Pedri. Gavi la tindrà ben aviat. Lewandowski si juga el 50% dels partits renovarà i Raphinha acaba el 2027. Serem justos amb tots.”

Avançar eleccions

“No m’ho he plantejat. Sempre he acabat els meus mandats. Si quan acabi crec que ho he fet bé, em podria presentar. Però no hi penso. Estem fent una gran feina.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)