Barça

Dia d’assemblea

Els socis compromissaris han de votar avui per decidir si aproven o no els comptes del tancament de l’exercici econòmic del curs 2023/24 i el pressupost de la temporada 2024/25 en la trobada telemàtica d’enguany

El FC Barcelona celebra avui l’assemblea general ordinària. 4.331 compromissaris, escollits per sorteig com a representació del 2,5% dels socis, estan convocats en una trobada que serà telemàtica, i en la qual examinaran els comptes del club –amb vots telemàticament auditats per un notari–. També hi estan citats els senadors del Barça, els membres de la junta directiva, els expresidents de l’entitat, els membres de les comissions estatutàries i els presidents de les federacions territorials de penyes que són socis amb més de cinc anys d’antiguitat. La mesa quedarà constituïda a la sala de l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou, on tindrà lloc la primera convocatòria, a les 10 h, mentre que la segona serà a les 10.30 h.

En primera instància, el president, Joan Laporta, farà un informe inicial de la situació del club. Posteriorment, els socis votaran per aprovar, si escau, la liquidació de l’exercici econòmic corresponent al curs 2023/24, i també el pressupost de l’actual temporada 2024/25, els dos punts més rellevants a tractar. Més enllà d’una exposició sobre el síndic dels socis, també s’explicarà en quin punt es troba l’Espai Barça i quins són els objectius de futur marcats, es farà una distinció com a membre d’honor al senyor Valero Rivera López i, més tard, s’obrirà el torn d’intervencions i propostes als socis. Aquest és l’ordre del dia d’una assemblea que ha aixecat polseguera des que va ser convocada, el 26 de setembre passat, i especialment aquesta setmana.

Sense anar més lluny, una desena de grups d’opinió del Barça, entre els quals hi ha l’excandidat Víctor Font i la plataforma Som un Clam, van publicar dimecres un manifest conjunt titulat Per un FCB modèlic, més transparent i més participatiu en què expressaven la seva inquietud per la gestió de Laporta i la seva junta i demanaven un canvi de model de governança que garantís “una participació real dels socis”. L’oposició, que es troba en plena ebullició, va criticar, entre altres coses, que l’acte sigui telemàtic, ja que entén que això posa en dubte la transparència del club. El Barça justifica la decisió afirmant que aquest format permet que puguin participar-hi més socis i també ho atribueix a una qüestió logística, tenint en compte que les instal·lacions de l’Spotify Camp Nou estan en obres.

Els números també han generat confrontació. De fet, els esmentats grups d’opinió van proposar als compromissaris que demanin, mitjançant el seu torn de paraula i el seu vot, una reformulació dels comptes. En aquest sentit, la junta directiva va explicar el 30 de setembre que s’havia reunit per acordar el tancament de l’exercici econòmic 2023/24 i el pressupost per al curs 2024/25, a més de treure pit en assegurar que s’ha aconseguit “aturar la deriva econòmica dels darrers anys” i d’afirmar que s’havien confirmat “les previsions de beneficis ordinaris positius de 12 milions d’euros avançats en la reunió del Senat Blaugrana del passat 12 de juny”. No obstant això, el Barça també va reconèixer haver deteriorat una sèrie de les accions de la societat Bridgeburg Invest, SL. Per aquest motiu, el resultat ordinari real del curs 2023/24 és de 91 milions d’euros de pèrdues. D’altra banda, Grant Thornton va advertir en l’auditoria del curs 2023/24 que el club blaugrana hauria d’apuntar-se noves pèrdues per la palanca fallida de Barça Studios. Segons l’informe, l’entitat té valorat el 51% de la societat, comptabilitzada en 208 milions d’euros. Els impagaments dels socis als quals s’han venut les participacions comportarien unes pèrdues de 131 milions d’euros. És per això que l’advertència d’irregularitat de l’empresa auditora indica que les pèrdues haurien de ser superiors, ja que el valor de Barça Vision està sobredimensionat, i que els 208 milions d’euros de beneficis, en el seu dia imputats als comptes, no s’ajusten a la realitat.

Així doncs, en aquesta situació afronta avui la junta directiva del FC Barcelona una assemblea amb una forta oposició de fons. En tot cas, l’aprovació o no dels números és, ara mateix, el més important que hi ha a sobre de la taula.

FORMAT TELEMÀTIC

El club ho defensa per fer-la més participativa i per motius logístics, per les obres

AIXECA POLSEGUERA

L’oposició demana als compromissaris que no aprovin els números del club

ADVERTÈNCIA

La palanca fallida de Barça Studios comporta unes pèrdues de 131 milions d’euros

LA XIFRA

4.331
compromissaris
estan convocats. Representen el 2,5% dels socis del club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)