Barça

Festival ofensiu blaugrana

El Barça goleja el Sevilla amb doblets de Lewandowski i Pablo Torre i un gol de Pedri, i manté el lideratge abans de visitar el Bernabéu

Gavi torna a jugar després de gairebé un any de baixa per la greu lesió que va patir al genoll el novembre del 2023

Barça 5 SEvilla 1

SEVILLA:Nyland, Pedrosa (Montiel, 81’), Gudelj, Isaac, Lukebakio, Peque (Suso, 46’; Sow, 70’), Agoumé (Idumbo, 70’), Ejuke (Lokonga, 45’), Badé, Marcao, Carmona. BARÇA:Iñaki Peña, Cubarsí, Balde, Iñigo Martínez, Pedri (Gavi, 83’), Lewandowski (Pau Víctor, 66’), Raphinha (Fermín, 66’), Marc Casadó, Lamine Yamal (Pablo Torre, 76’), Kounde, Ansu Fati (Gerard Martín, 76’). GOLS:1-0 (24’) Lewandowski. 2-0 (28’) Pedri. 3-0 (39’) Lewandowski. 4-0 (82’) Pablo Torre. 4-1 (87’) Idumbo. 5-1 (88’) Pablo Torre.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea.T.G.:Al local Ansu Fati; i als visitants Pedrosa i Sow.PÚBLIC:47. 848 espectadors a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

El Barça va reprendre la lliga de la mateixa manera que la va deixar fa dues setmanes abans que el futbol de clubs s’aturés pels compromisos de seleccions. El temps sembla que no hagi passat. Aleshores, els blaugrana van golejar el Young Boys i l’Alavés, i ahir va ser el torn per al Sevilla. Els de Hansi Flick van tornar a oferir una gran versió per atropellar els andalusos, que en cap moment van ser capaços de treure el cap. El joc col·lectiu dels culers, amb una pressió asfixiant, unes grans combinacions i unes transicions vertiginoses, va ofegar el conjunt orientat per Garcia Pimienta, que es va quedar sense resposta.

Era un dels típics partits en què calia picar molta i molta pedra, però quan va arribar el primer gol de Lewandowski des del punt de penal (24’) van començar a caure tots. Festival golejador d’un equip ambiciós i que té molta gana. Té les idees clares i gaudeix jugant al futbol. Això es tradueix al terreny de joc, amb exhibició rere exhibició. El Barça venç i convenç, i ni els contratemps d’última hora en forma de lesió –Eric Garcia va caure de l’onze després de sentir molèsties en l’escalfament– passen factura a aquest equip, que arriba al tram més exigent i important del curs amb la moral pels núvols. Avís seriós al Bayern i al Madrid, els dos plats forts d’aquesta setmana.

Excel·lents notícies dins la gespa, i també fora. La infermeria comença a buidar-se. Ahir van rebre l’alta mèdica i van entrar en la convocatòria tres pesos pesants de l’equip, com són Dani Olmo, Fermín i Gavi. Els dos últims van reaparèixer, per començar a sumar minuts i agafar sensacions. Especialment sentida va ser la reaparició del futbolista de Los Palacios, que va tornar a trepitjar un terreny de joc 348 dies després de lesionar-se de gravetat al genoll. Va disputar els darrers 7 minuts del duel, ovacionat per tots els presents a l’estadi.

Amb l’ensopegada a El Sadar ben present, Hansi Flick no va voler fer experiments. Va sortir amb l’onze de gala, amb la novetat a darrera hora d’Ansu Fati, que no era titular amb el Barça des del 28 de maig del 2023, quan va marcar un doblet davant el Mallorca. Ahir no va tenir el seu dia. Li va faltar una precisió i una finor que sí que van tenir els seus companys. Després d’uns primers compassos de clar color blaugrana, amb un joc intens i alegre, va arribar el premi des dels 11 metres. L’àrbitre va assenyalar penal a favor dels culers per una caiguda dins l’àrea de Raphinha, per un contacte amb Peque. El pitxitxi de primera va agafar la responsabilitat i, amb un xut arriscat, ras i molt ajustat al pal esquerre, va superar Nyland (24’). La diana de la tranquil·litat no es va fer esperar. Aquest cop, va ser obra de Pedri. Transició endimoniada de l’equip dirigit per Hansi Flick que va acabar amb la pilota als peus de Lamine Yamal. La perla culer va veure sol el jugador canari, i des del balcó de l’àrea va engaltar una fuetada que es va colar per l’escaire (28’). En ple monòleg blaugrana, va caure el tercer en el minut 39. En un servei de córner, Raphinha va aprofitar una pilota que havia quedat morta per xutar des de la frontal de la gran, i l’ariet polonès va desviar lleugerament la rematada per colar-la dins de la porteria rival i encarrilar el matx abans d’arribar al descans.

En la represa, els blaugrana no van afluixar. Volien fer més gran la ferida, i així va ser. Pablo Torre es va apuntar a la festa amb un doblet. Primer va fer bona una assistència de Kounde (81’) i, en els darrers instants, va tancar la golejada amb una centrada a pilota aturada que es va enverinar (88’). Abans, Idumo havia fet el gol de l’honor en guanyar l’esquena de la defensa barcelonista i superar Peña en l’u contra u.

LEWANDOWSKI

No perd l’olfacte golejador. Nou doblet del polonès, que ja en suma 12 en la lliga

RETORN DESITJAT

Gavi va reaparèixer 348 dies després de la greu lesió que va patir al genoll

BONA ENTRADA

Es va registrar la millor assistència de la temporada, amb 47. 848 espectadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)