Barça

Madrid-Barça

Kylian Mbappé i Lamine Yamal

La nova rivalitat

Kylian Mbappé i Lamine Yamal agafen el testimoni de Cristiano Ronaldo i Leo Messi, i avui viuran el seu segon cara a cara, el primer amb els colors del seu club

Leo Messi i Cristiano Ronaldo van acaparar els focus dels clàssics durant una dècada. Ells eren els puntals del Barça i del Madrid, respectivament. En les victòries i les derrotes entre tots dos conjunts sempre apareixia la seva imatge per a bé o per a mal. Ja fa un grapat d’anys que aquest duel entre les estrelles de tots dos equips va desaparèixer. El portuguès va marxar de l’equip blanc el 2018 i l’astre argentí va abandonar el club blaugrana el 2021. Des d’aleshores, aquest duel d’estrelles havia quedat orfe, amb el permís de Benzema, Vinícius i Bellingham a un costat de camp, i Griezmann, Dembélé i Lewandowski a l’altre. Enguany, aquesta rivalitat entre dos futbolistes cridats a marcar una època i que atrapa milers d’aficionats en el món del futbol es recupera. Aquest cop, els protagonistes són Lamine Yamal i Kylian Mbappé. Un criat a La Masia i l’altre fitxat a cop de talonari –a cost zero, però amb una prima de fitxatge d’uns 150 milions d’euros–. Aquest vespre, a partir de les 21 h al Santiago Bernabéu, viuran el seu segon cara a cara, i el primer amb els colors del seu club.

En la primera batalla, qui va sortir vencedor va ser Lamine Yamal. L’estiu passat, a Múnic, el de Rocafonda va volar sobre l’Allianz Arena, on va marcar un golàs contra França en les semifinals de l’Eurocopa. En el minut 21, al balcó de l’àrea, va engaltar una fuetada amb la cama esquerra que es va colar per tot l’escaire de la porteria francesa, imparable per a Maignan. Amb aquesta diana, no només igualava el marcador, que després Dani Olmo remuntaria, sinó que es convertia en el golejador més jove de la història del torneig amb 16 anys i 362 dies. Una exhibició futbolística que contrasta amb el paper que va tenir Mbappé, vuit anys més gran i que va estar desaparegut durant els 90 minuts. Capità per primera vegada en una gran competició, el francès es va diluir en un matx en què s’esperava molt més d’ell. Gairebé no va inquietar la porteria rival. La seva cara amb el gol de Lamine ho diu tot. L’havien atropellat. No va estar a l’altura de la situació, i a França van carregar durament contra ell, alhora que no es van cansar d’elogiar el jove de Rocafonda.

En la pretemporada d’aquest estiu, hi va haver clàssic als Estats Units, però ni l’un ni l’altre va viatjar a la gira i l’afició es va perdre el primer gran duel entre tots dos a nivell de clubs. Ara, ha arribat el moment. El clàssic entra en una nova era, liderada per un Mbappé fitxat aquest estiu passat perquè sigui la principal referència ofensiva de l’equip blanc, i un Lamine Yamal que està il·lusionant tot el barcelonisme amb el seu talent i desimboltura amb només 17 anys.

La seva presència al camp garanteix espectacle i emocions fortes. El francès, que afronta el seu primer clàssic, ha disputat fins ara 13 partits, en els quals ha marcat vuit gols i ha repartit dues assistències. Per la seva banda, Lamine Yamal, amb els mateixos duels, ha marcat cinc dianes i ha fet set assistències. Dues estrelles decidides a governar, a partir d’ara, el clàssic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)