Barça

‘Viva la vida’ i visca el clàssic

El Barça intentarà conquerir el Bernabéu en el primer clàssic oficial de Flick i deixar el Madrid a sis punts en la classificació, a ritme de Coldplay

Serà el primer clàssic també per a Mbappé. L’exjugador del PSG, Lamine Yamal, Raphinha i Vinícius acapararan els focus

Ganes de clàssic. El món mira avui cap a Madrid (21 h, DAZN). Torna el millor espectacle futbolístic i ho fa amb tota la seva majestuositat, a ritme de pop rock i a ritme de samba. Coldplay a la samarreta del Barça i Vinícius i Raphinha a la gespa. Els dos futbolistes del moment. Hat-trick del madridista dimarts passat en la Champions contra el Dortmund (5-2) i hat-trick del blaugrana dimecres contra el Bayern de Múnic (4-1). El Barça i el Real Madrid arriben embalats al clàssic, sobretot l’equip de Hansi Flick, que arribarà al Santiago Bernabéu com a líder de la lliga (+3 respecte al Madrid) i havent signat un partidàs contra la seva bèstia negra a Europa, el Bayern, en un dels millors partits que es recorden en la història recent blaugrana.

Per a Hansi Flick, serà el primer clàssic oficial. Sap què és jugar com a jugador al Bernabéu –ho va fer amb la samarreta del Bayern– i sap quina és la magnitud i la transcendència d’un Madrid-Barça. A l’agost el tècnic alemany ja en va poder viure un primer capítol al MetLife Stadium de Nova Jersey, en el clàssic que el Barça va guanyar durant la gira americana, amb un doblet de Pau Víctor (1-2). Allò va ser una altra història. Pau Víctor serà suplent aquesta nit i Nico Paz, el golejador del Madrid aquell dia, brilla ara en la Serie A compartint vestidors amb Sergi Roberto al Como. El clàssic de Nova Jersey va ser una bonica nit d’estiu, però avui la pressió serà màxima. El Barça pot deixar el Madrid a sis punts.

Nit de duels

Serà un clàssic sense Courtois ni Ter Stegen. Els dos millors porters del món deixen pas a Lunin i Iñaki Peña. Moltes baixes importants als dos equips. El Madrid tampoc tindrà Carvajal, Rodrygo ni Alaba, i Eric Garcia, Ferran Torres, Araujo, Christensen i Marc Bernal, com Ter Stegen, no han viatjat. Aquesta vegada no existirà el clàssic cara a cara entre Vinícius i Araujo, però no hi faltaran al·licients. Al marge del gran duel de brasilers Vinícius-Raphinha, hi haurà també un interessantíssim duel entre Kylian Mbappé i Lamine Yamal. Serà el primer clàssic per a l’exjugador del PSG. Ni ell ni Lamine Yamal van ser presents en el clàssic dels Estats Units. Tots dos aspiren a ser el rei del clàssic. En l’Eurocopa passada, Lamine Yamal va guanyar la partida a Mbappé en el duel França-Espanya.

La baixa per lesió de Rodrygo convida Carlo Ancelotti a recuperar el 4-4-2, amb Vinícius i Mbappé en punta i amb Bellingham i Valverde al darrere, ajudant Camavinga i Tchouaméni. Al Barça tot indica que Flick repetirà l’onze del dia del Bayern, tot i que no va voler donar pistes ahir sobre l’enigma Fermín-Olmo. Fermín va fer mèrits contra el Bayern per continuar com a titular. On no hi ha dubtes és amb el trident: Lamine Yamal, Lewandowski i Raphinha amenacen Lunin. Entre tots tres han marcat 29 dels 43 gols que ha fet el Barça aquesta temporada.

Els números del clàssic

L’estadística també serà present en el clàssic d’aquesta nit. El Real Madrid té a l’abast igualar la ratxa històrica del Barça de 43 partits sense perdre en la lliga. A l’altra banda, Flick aspira a guanyar el seu primer clàssic com a entrenador del Barça, una circumstància que no passa des de l’etapa de Tata Martino. Luis Enrique Martínez, Ernesto Valverde, Quique Setién, Ronald Koeman i Xavi Hernández van fallar en el seu primer capítol contra el Madrid.

Els blancs arribaran més descansats a la cita: “El Madrid va jugar dimarts i nosaltres, dimecres. Ells han tingut més descans, sí, però això és una cosa que nosaltres no podem canviar”, lamentava Flick, que hauria preferit jugar diumenge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)