Barça

Messi està boig per tornar

El davanter es mostra ansiós per jugar i ja ho ha comunicat a Guardiola

En el club són prudents i evitaran escurçar els terminis de recuperació

Argentina el convoca per al partit del 8 d'octubre que disputarà al Japó

6
dies
fa que està lesionat l'argentí des de la brutal entrada d'Ujfalusi al turmell.

Leo Messi només sap fer una cosa: jugar al futbol. Aquesta és la seva gran passió i virtut i aquests dies allunyat del rectangle de joc han significat un patiment físic, per la lesió al turmell dret, però encara han pesat més en el seu aspecte anímic. L'angoixa de l'argentí per l'actuació dels seus companys des de la graderia del Camp Nou i les lamentacions per les ocasions errades era tot un símptoma del seu patiment. És d'aquella mena de futbolistes que ho passa més malament fora del joc, on nota la pressió, que no quan trepitja la gespa. Els serveis mèdics del club blaugrana han quedat admirats per la ràpida evolució del futbolista en només sis dies després de la brutal entrada d'Ujfalusi.

Si fos per ell ja estaria jugant i es presentaria a l'hotel de concentració per tenir uns quants minuts contra l'Athletic Club avui. El club l'ha hagut de frenar, però el jugador ja ha comunicat que vol jugar el partit de Champions contra el Rubin Kazan del proper dimecres. Tot i això, el mateix Guardiola s'ha sorprès per la ràpida recuperació de l'argentí. «Quan vam veure el seu turmell després de la lesió, tots vam pensar que s'havia fet més mal del que realment ha estat», confessava. El tècnic blaugrana feia pública la seva prudència sobre els terminis de recuperació insistint que «la seva evolució marcarà la seva disponibilitat», ja que va recordar que Messi, «com la resta de jugadors», sempre vol anar «convocat i jugar». En aquest sentit, tot indica que Messi viatjarà dimarts amb l'expedició blaugrana, però ho farà més com un reforç anímic per si mateix que no pas per disputar minuts. El club és extremament prudent en aquest assumpte i no vol caure en el parany letal d'escurçar el terminis de recuperació i ampliar el percentatge de possibilitats que el futbolista torni a recaure. Malgrat aquesta prudència, segons les estimacions dels metges del club per rebre l'alta definitiva, tot fa pensar que el futbolista argentí estarà disponible per jugar el 3 d'octubre contra el Mallorca.

Argentina ja compta amb ell.

Per acabar, Guardiola va revelar que ja ha parlat amb el seleccionador argentí, Sergio Batista, sobre l'estat físic de Messi. Tots dos van acordar que el futbolista viatjarà al Japó per diputar un amistós amb el país asiàtic el 8 d'octubre, sempre que estigui recuperat. Si està bé hi anirà, si no, no. Però crec que per aquesta data ja estarà bé.» Tot i això, Messi ja és a la llista prèvia que va fer pública ahir l'AFA per aquest partit.

L'argentí canvia el gimnàs per la gespa de la ciutat esportiva

La lesió de Leo Messi ha entrat en la segona fase de recuperació. Una cosa impensable fa només sis dies quan el jugador va caure a plom a la gespa del Vicente Calderón després d'una brutal entrada de Thomas Ujfalusi. L'argentí va trepitjar ahir la gespa i va començar a fer treball de camp a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí a les ordres del seu recuperador habitual Juanjo Brau. D'aquesta manera deixava enrere la part més feixuga de la recuperació, que va consistir en un treball exhaustiu de gimnàs amb un tractament d'antiinflamatoris i electroteràpia per reduir l'hematoma que tenia al turmell. Ara la segona fase, la de recuperació, es va encetar ahir i consisteix a recuperar els habituals moviments articulars de turmell i anar, de mica en mica, incrementant la càrrega de treball per tornar a recuperar i assolir la normalitat física. Una data inicial de recuperació de 15 dies i que ara es podrien escurçar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)