Barça

Sandro, per dins

Sergi Rosell, germà del president, publicarà al final de novembre un llibre sobre la campanya electoral que serà un homenatge a tots els voluntaris que hi van col·laborar

Sergi Rosell no només va ser el responsable de comunicació on-line de la campanya que va conduir Sandro Rosell a la presidència del Barça. És el seu germà i una de les persones que més bé el coneixen. Al final de novembre, està previst que publiqui Bones persones bones, editat per Edicions 62, un recull d'anècdotes i vivències viscudes durant la cursa cap a la presidència. L'objectiu serà desvetllar alguns episodis poc coneguts de la dura tasca que l'equip de Sandro Rosell va haver de fer durant aquells mesos, i també pretén ser un homenatja a totes aquelles persones –entre 300 i 400 tenint en compte les que van treballar a la seu, les que ho van fer per internet i les que van fer d'interventors durant el dia de les eleccions– que hi van participar de manera desinteressada. Uns voluntaris que es veuran reflectits en moltes de les històries explicades per Sergi Rosell: «Em feia la sensació que no n'hi havia prou dient-los ‘gràcies', que s'havia de fer alguna cosa més. Serà un llibre simpàtic i fàcil de llegir», explica l'autor.

Cronològicament, el llibre se centrarà, principalment, en tot allò que va succeir durant la campanya, però també inclourà referències a tota la feina dels anys previs, en què Sandro Rosell va recórrer tot Catalunya prenent el pols a la massa blaugrana a través de sopars, reunions, col·loquis... «La gran majoria d'històries les vaig viure en primera persona, i alguna me la va explicar algun company...», explica. Per Sergi, les aspiracions reals de l'actual president es van començar a concretar tot just després de la publicació del seu llibre Benvingut al món real, un punt d'inflexió. I van acabar amb l'èxit gràcies al treball d'un equip de col·laboradors fidels: «Això sempre ho deia el Sandro en les seves conferències, que el més important és tenir bona gent al teu costat. Si a més són bons professionals, millor.»

La idea del llibre va néixer en la prèvia de l'última diada de Sant Jordi, quan es va plantejar la possibilitat de publicar una versió ampliada d'aquell Benvingut al món real del 2006. En aquella trobada amb l'editorial, es va descartar aquesta opció, però sí que va néixer el compromís d'escriure un llibre sobre la campanya electoral, tant si Sandro guanyava com si no. El seu germà Sergi es va fer càrrec del projecte i Bones persones bones és, per sobre de tot, una visió personal del que va succeir durant aquelles setmanes. Per això apareix un capítol força centrat en la batalla que els quatre candidats van mantenir a través d'internet i, especialment, en les xarxes socials: «És difícil quantificar quants vots es van poder decidir per internet, però la influència segur que va ser molta. Per internet potser no guanyes unes eleccions, però sí que les pots perdre.» El llibre, que sortirà a la venda tot just després del primer Barça-Madrid de la temporada, tindrà pròleg del mateix Sandro Rosell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)