Barça

«El joc hi és, falta el matís»

Guardiola considera que només falta guanyar més contundència a les àrees

No té la sensació de ser un equip més vulnerable al Camp Nou que a fora

Elogia el València i el veu capacitat per lluitar amb el Barça i el Madrid

Pep Guardiola no està gens preocupat. Veu el seu equip amb el bon to habitual i els jugadors treballant cada dia amb les mateixa motivació i actitud de sempre. Però l'equip ara és quart i al Camp Nou ja s'han deixat escapar cinc punts contra equips inferiors i la gent blaugrana a això no hi estava acostumada. Però, pel tècnic, ni cal fer saltar les alarmes ni obrir grans debats sobre què li passa al Barça. Per Guardiola, tot es redueix a petits matisos, que són els que fan que la pilota entri. «El joc hi és, falta el matís, que ens el donarà el temps.» Es referia, sobretot, a la falta de gol dels últims partits que els ha condemnat a no sentenciar duels que en anys anteriors acabaven en golejades. «Intentarem ser una mica més contundents a les àrees», va afirmar, i va descartar això sí, que l'absència de més gols es degui al fet que els seus davanters s'hi recreen. «Ni Messi, ni Bojan, ni Pedro, ni Villa són jugadors d'adornar-se. Els resultats marquen que som pràctics.» El tècnic també va assegurar que David Villa està «serè» i que mai l'ha notat neguitós.

En les dues últimes temporades, el Camp Nou era una fortalesa i pocs equips aspiraven a obtenir-hi un resultat positiu. Ara, però, els rivals tenen la sensació que poden esgarrapar algun punt de l'estadi. Guardiola ho respecta, però adverteix que el seu equip no és més «vulnerable» a casa que a fora. «Crec que som més forts a casa. Prefereixo jugar al Camp Nou sempre», va assenyalar. Això sí, va recordar que només amb treball poden recuperar la sensació d'inexpugnabilitat que desprenia el Camp Nou.

La d'avui serà una bona prova per l'equip, ja que visita l'estadi el València, el líder de la lliga. Un equip que, segons Guardiola, mereix ocupar la situació de privilegi que ostenta perquè està fent les coses bé i té infinitat de recursos ofensius. Pel tècnic blaugrana, està plenament capacitat per aguantar el duel per la lliga al Barça i al Real Madrid. Guardiola, que va elogiar les qualitats de Llorente però que no té plantejat recórrer al mercat d'hivern, va confirmar que Xavi, Pedro i Adriano entraran avui en la convocatòria. Tot i això, va deixar molt clar que no arriscaran ni forçaran amb Xavi i que prevaldrà l'estat físic del futbolista a l'hora de decidir si finalment juga o no.

Amb aquestes últimes lesions es va reobrir el debat de si la plantilla és reduïda. Pep el va tancar ràpidament: «Jo confio en els de baix i prefereixo apostar per ells per omplir la plantilla. Potser m'equivoco.»

Finalment, Guardiola va confirmar que els internacionals no assistiran divendres que ve a l'entrega del premi Príncep d'Astúries, perquè juguen dissabte a les sis contra el Saragossa a La Romareda.


Guardiola confirma que Xavi estarà en la llista de convocats, però que no forçaran si no està bé del tot

Satisfet amb el tracte dels dos presidents

Sense voler entrar a fons en la polèmica entre Sandro Rosell i Joan Laporta per la seva condició d'empleat del club i perquè desconeix els números, Pep Guardiola sí que va voler destacar que amb els dos presidents la relació ha estat molt bona. «A mi i als jugadors els anteriors directius ens van cuidar molt i els actuals també ens estan cuidant al màxim.» El tècnic també va negar que hagués pressionat Sandro Rosell per canviar la gespa del Camp Nou. «Jo no hi entenc de gespa. Ens van dir que milloraria però no ho va fer i després vam prendre la decisió de canviar-la. Jo no exigeixo coses a la directiva. Jo els proposo coses, i ells me'n proposen a mi», va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)