Barça

Suport majoritari a les xifres

Aproven el tancament de l'exercici amb dèficit de 79,6 milions d'euros

Faus explica els motius de la variació i confia a redreçar l'economia aviat

El pressupost és de 420 milions i el resultat és de pèrdues per valor de 21,4

Per una immensa majoria, amb 964 vots a favor, 47 en contra i 98 abstencions, l'assemblea de socis compromissaris del FC Barcelona va aprovar el tancament de l'exercici 2009/2010 amb unes pèrdues de 79,6 milions d'euros. Aquest era un dels punts polèmics de l'assemblea perquè la nova junta directiva havia d'explicar als representants de la massa social blaugrana els motius pels quals s'havia passat d'uns beneficis d'11 milions d'euros en la liquidació presentada per Xavier Sala i Martín a les elevades pèrdues actuals. La responsabilitat d'exposar-ho va recaure en el vicepresident econòmic, Javier Faus, que va detallar punt per punt i ajudat per Jordi Moix en els dos que afecten temes patrimonials, les set excepcions que provoquen la variació: la prima de Mediapro (12), el premi Mediapro (3,2), el contingent amb Sogecable (37,8), l'adéu d'Henry (8,2), el cas Baena (3,9) i els terrenys de Sant Joan Despí (14,9) i de Viladecans (11,6).

Malgrat el tancament negatiu, Faus va felicitar la directiva anterior per la bona feina que van fer en la partida d'ingressos, que va qualificar d'«espectaculars», i es va comprometre a fer un gran «esforç» per augmentar-los durant el seu mandat. També per la gran imatge que té el club en l'àmbit internacional, cosa que els permetrà negociar millor amb possibles patrocinadors. Com ja havia fet en anteriors ocasions, va culpar el gran increment de les despeses –un 18 per cent– de la mala situació econòmica de l'entitat i va recalcar que era bàsic reduir-les.

Pressupost i més pèrdues

. El director general, Antoni Rossich, va ser l'encarregat de presentar la proposta de pressupost per a la temporada vinent, que s'enfila fins als 420,2 milions. Va ser aprovat per 664 vots a favor, 7 en contra i 23 vots en blanc. Es preveuen unes pèrdues de 21,4 milions d'euros per culpa, segons va dir Rossich, de l'operació d'Ibrahimovic, que ha significat unes pèrdues per al Barça de 33,4 milions. «No vam vendre malament, es va comprar malament», va intervenir Rosell. El director general va explicar als socis compromissaris que serien molt austers en la seva gestió perquè cal reduir les despeses «dràsticament», però també va assegurar que en cap cas posarien en risc el model esportiu. «Cal tornar a guanyar diners de manera ordinària i això requereix temps. Però és un pressupost molt realista i el primer pas per presentar beneficis la propera temporada», va advertir. Pel que fa als ingressos, preveuen augmentar la partida en cinc milions d'euros, en part explotant comercialment l'aparcament subterrani del Camp Nou els dies que no hi hagi partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)