Barça

Pep Guardiola

Entrenador del Barça

«Quan no tens la pilota no jugues, i el primer temps ha estat d'ells»

«Al primer temps no podíem, i al segon volàvem. Quan va malament no és un problema físic»
«Gestionarem els seus esforços. No pot jugar cada tres dies. L'hem de tenir, però sense córrer»

Guardiola va donar molta importància a la victòria, a més dels punts i de la remuntada, sobretot per «la intel·ligència i la qualitat» del rival amb què s'enfrontaven. Va explicar que el partit d'ahir va ser un calc del de la temporada passada, també al Camp Nou: «A la primera part ens han passat per sobre. Al segon temps hem fet un 4-4-1 i ha canviat la història.» I va posar la primera part com exemple a evitar: «És impossible jugar si no tens la pilota i, a la primera, l'han tingut ells.» En canvi, el segon temps és l'exemple a seguir. «Tinc la gran sort que disposo de jugadors que poden jugar de diverses maneres, el que jo he de fer és buscar que s'hi trobin còmodes.» El tècnic insisteix que el d'ahir és un triomf de mèrit: «L'afició ha entès el partit, cosa que feia molt de temps que no veia. Hem guanyat un molt bon equip en tots els conceptes.»

Pensa que el partit d'ahir és un bon exemple perquè no es qüestioni l'estat físic dels jugadors: «És un molt bon avís per tothom. A la primera part no podíem, i a la segon volàvem. En l'esport hi ha molt de cap. Quan va malament no podem caure en el parany que físicament no estem bé. Avui aquests jugadors han tornat a demostrar que no es pot dubtar d'ells. Ells volen sempre. Ho han fet massa cops, per dubtar-ne. La gent, al camp, ho han entès perfectament.» També va congratular-se per l'excel·lent moment de forma d'Iniesta: «És el tretzè partit consecutiu que juga i això, després de tot el que li va passar, és la millor notícia que podem tenir. Andrés pot jugar a l'esquerra, a la dreta, tant a davant, com interior... Ens dóna una gran polivalència, s'esforça i treballa. Estic encantat.» I va avisar que no tindrà cap problema a l'hora de dosificar Xavi: «Al segon temps, m'ha dit que tenia molèsties. Gestionarem els seus esforços. No pot estar per jugar cada tres dies. Hem de gestionar les càrregues. L'hem de tenir, però sense córrer.» I no el preocupa que a Villa li costi més del compte marcar: «Ha fet tants de gols i té tanta voluntat de fer-ho bé... No en dubto. De gols, en farà. No hi ha partit que no tingui oportunitats i això ho hem de valorar.» Va tornar a reivindicar que no té cap retret per l'equip: «no tornarem a guanyar els partits amb 4-0, en un pim-pam; els contraris també juguen. Tot i això, tret del dia de l'Hèrcules que no vam estar bé, en tots els altres partits que no hem guanyat sempre hem generat més oportunitats que el contrari.» Va reconèixer que no li va agradar que l'àrbitre allargués el partits dos minuts més dels quatre que va marcar. Va enviar un missatge ple d'ironia: «En el moment que mostrem debilitat no ho aconseguirem. Hem de ser molt forts, tant l'equip com l'entintat. Nosaltres per guanyar la lliga necessitem 99 punts.» Que el Madrid enviï a Casillas a recollir el Príncep d'Astúries no ha fet variar els seus plans: «No hi anirà ningú que hagi de jugar el dissabte. Si hi va algú serà perquè no estigui disponible.»


XAVI

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)