Barça

Clatellada als pessimistes

En contraposició al que diuen alguns, Guardiola afirma que l'equip està bé

Reconeix que els espera un any dur i que no pensa fer descansar Iniesta

Adverteix del perill del Saragossa, malgrat que és el cuer de primera divisió

«Descansarà quan veiem que tingui fatiga o molèsties», va respondre sobre la rotació d'Iniesta

«El que hem fet és història» és una de les frases que Pep Guardiola no s'ha cansat de repetir per insistir en la idea que els títols obtinguts no serveixen de res i que si se'n vol continuar guanyant cal treballar amb la mateixa intensitat que el primer dia. Aquesta exigència i aquesta humilitat són les que han portat l'equip a completar dues temporades exultants, i ara va pel bon camí en la tercera. Això no vol dir, però, que al tècnic blaugrana no li desagradin algunes de les anàlisis tremendament negatives que s'han fet sobre la trajectòria del seu equip en aquest inici de temporada. Guardiola no vol que pesi en l'ambient el discurs dels pessimistes que veuen el Barça lluny del bon estat de forma i un Real Madrid imparable. «Jo no haig de reivindicar res. Nosaltres ens reivindiquem al camp, no en les rodes de premsa», va afirmar.

Al problema conjuntural de la poca eficàcia de cara a gol, alguns hi volen trobar símptomes d'alguna cosa més greu, cosa que Guardiola, que és qui coneix més bé l'estat global del grup, no veu enlloc. I tot plegat, per les dificultats que ha tingut el Barça per sentenciar algun dels partits en què ha estat clarament superior. «Continuo pensant que, tenint en compte d'on venim, l'equip està molt bé. El veig, per joc i comportament, en un moment més que bo. Estic molt satisfet», va assenyalar. Aquesta crida a l'optimisme, però, no està deslligada de l'actitud prudent que sempre ha mostrat l'entrenador blaugrana. «Serà un any molt dur, però estic segur que serà bo si juguem bé.» I caldrà estar bé per superar el Saragossa a La Romareda. Els aragonesos són els cuers de la primera divisió i tenen problemes a la plantilla, amb jugadors castigats per indisciplina i d'altres que volen fer saltar Gay. Aquesta situació, però, Guardiola no l'ha tinguda en compte a l'hora de planificar el partit, i ha preferit guiar-se pels antecedents i pel plus de perillositat que té qualsevol equip en les seves hores més baixes: «Si hi anem pensant en la classificació, ens equivocarem. M'espero un rival de molta entitat, intens i agressiu.» I va afegir-hi que el públic de La Romareda és d'aquells que solen pressionar el rival. A més a més, en els últims anys ha tingut una hostilitat especial contra el FC Barcelona.

Malgrat que Iniesta ja acumula disset partits sense descansar, Guardiola no té previst fer-lo entrar en la política de rotacions. El manxec, i més en absència de Xavi, ha esdevingut vital. «No tinc ganes de donar descans a Iniesta. Descansarà quan veiem que tingui fatiga o molèsties», va afirmar contundent l'entrenador, que no vol deixar el manxec a la banqueta ara que està brillant.

El president de l'asturiana li diu «estranger»

La decisió de no permetre que els jugadors anessin a rebre el premi Príncep d'Astúries no ha estat entesa per alguns. Un d'ells, el president de la federació asturiana, Maximino Martínez, va qualificar Guardiola d'«estranger» per la seva condició de català i vinculant-ho al fet que, segons va dir, el tècnic no entén el significat del guardó. Educat, Pep Guardiola no va contestar a l'exabrupte: «Les paraules es defineixen per si soles. En lloc d'agafar les coses positives dels gallecs, bascos, catalans, espanyols... n'hi ha que no entenen res.» El club va voler fer costat al tècnic i va emetre un comunicat en què mostra el seu malestar per les declaracions i informa que presentarà una queixa formal a la federació espanyola. Guardiola també va voler deixar clar que si Xavi anava a Oviedo era perquè no podia jugar de cap de les maneres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)